Skip to main content
Nienke Wijnants

De belangrijkste loopbaan en levensvragen van de volgende generatie werkenden.

Nienke Wijnants verwierf razendsnel bekendheid met haar boek Het dertigersdilemma, een veelgeprezen bestseller over de levensvragen uit deze beruchte levensfase. Ze is in binnen- en buitenland een veel gevraagd spreker en expert rondom vraagstukken in het (werk)leven van millennials.

In haar keynote staan de grote levensvragen centraal: Waar doe ik het allemaal voor? Waarom doe ik wat ik doe? Wat is de zin van mijn leven eigenlijk? Existentiële vragen zijn de belangrijkste in een mensenleven, maar in deze prestatiegerichte maatschappij vergeten we ze vaak te stellen. De gevolgen voor de werkvloer laten zich raden: onzekerheid, stress en verminderd werkgeluk.

Nienke deed onderzoek naar de levensvraagstukken van jonge volwassenen, die vaker dan ooit gebukt gaan onder prestatiedruk, hoge verwachtingen en perfectionisme. Uit haar onderzoek kwam een opmerkelijke uitkomst: aan deze dertigersdilemma’s en twintigers twijfels liggen onopgeloste existentiële vraagstukken ten grondslag. Vergeet je deze vragen te stellen, dan is de kans groter dat je als jonge volwassene in de problemen komt.

Wijnants neemt ons in haar keynote mee in hoe we meer aan de slag kunnen gaan met zingeving – op de werkvloer en daarbuiten. Want pas als je snapt waarom je doet wat je doet, begrijp je wat je rol is in het grotere geheel.

Nienke Wijnants (1974) is psycholoog en loopbaanadviseur. Ze werd bekend met Het dertigersdilemma, haar veelgeprezen bestseller over de loopbaan- en levensvragen van jonge hoger opgeleiden. Ze schrijft columns en geeft in binnen- en buitenland lezingen en workshops voor en over millennials.

De keynote is interactief en biedt ruimte voor vragen en interactie tussen deelnemers en Nienke.

Duur: 60 minuten
Door: Nienke Wijnants, Psycholoog en loopbaanadviseur

 

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.