Skip to main content

Een avond met Jan Geurtz: Op zoek naar je ware zelf.

Jan Geurtz is leraar Boeddhisme en bestsellerauteur van onder andere het boek Verslaafd aan liefde. Hij wordt door vele Nederlanders gevolgd als gids op het pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Jan Geurtz gaat in dit diepte interview samen met onze conferentie bezoekers in gesprek over vragen als: Waarom lopen we anno 2021 onszelf zo vaak voorbij? Hoe kom ik erachter wie ik echt ben? Hoe ontwikkel ik een liefdevollere kijk naar mezelf?

Geurtz vertelt vanavond hoe je voorbij je ego contact kunt maken met je ware identiteit. Door middel van zelfontdekking en meditatie kun je dichterbij komen bij wie je bent – los van je ego en met minder angst en frustratie. Wat daarvoor nodig is? Een spirituele relatie met anderen, maar vooral met jezelf.

Jan Geurtz (1950) is leraar Boeddhisme en bestsellerauteur. Hij schreef onder andere het boek Verslaafd aan liefde en De verslaving voorbij. Volgens Geurtz is er een verschil tussen wie we denken dat we zijn (ons aangeleerde zelfbeeld, ons ego), en wie we werkelijk zijn. Onder leiding van ons ego zoeken we liefde, materiële zaken en erkenning van anderen, om de overtuiging toe te dekken dat we niet goed zijn zoals we zijn. Dit kan op de korte termijn soelaas bieden, maar gaat wringen wanneer er iets verkeerd gaat in ons leven. Het gevolg: zelfverwijt en gevoel van falen of tekortschieten.

Op deze ‘Avond met’ kun je met Jan Geurtz in gesprek gaan over hoe je dat kunt doen. Een verdiepend en inspirerend gesprek over spiritualiteit, identiteit, mens zijn en relaties.

Duur: 60 minuten
Door: Jan Geurtz, Hoogleraar Boeddhisme en bestseller auteur

 

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.