Skip to main content
Marc-Peter Pijper op Nationale Conferentie Vitaliteit

Een avond met Marc-Peter Pijper: People First

Je hoort het vaker: ‘wij zetten onze mensen centraal’ en ‘wij zetten in op purpose en duurzame inzetbaarheid’. Het klinkt mooi, maar vertaal het maar eens naar de praktijk. Hoe zet je daadwerkelijk in op mensgerichte bedrijfsvoering?

Hypotheekadviesketen Viisi is een van de grote meesters op dit gebied. Ze werden voor de tweede keer op rij door Great Place To Work uitgeroepen tot Best Workplace van Nederland, en werden in Europa vierde. Ook werden ze afgelopen jaar benoemd tot Sprout Challenger. Dit heeft alles te maken met hun filosofie van People First, waarin wordt ingezet op autonomie, talentontwikkeling en verbondenheid. Kortom, het welzijn van iedere werknemer.

Marc-Peter Pijper is zelforganisatiecoach bij Viisi, een rol waarin hij de people first-filosofie bewaakt en uitdraagt. Dat houdt vooral ook in: bestaande concepties uitdagen. “Werken bij Viisi moet bijdragen aan het welzijn van iedere individuele collega. Bij alles vragen wij ons af: waarom doen we dit zo? Verhoogt het de ervaring van autonomie? Bevordert het onze prestaties als team? Helpt het iedereen zijn of haar talenten te ontdekken en te versterken?” Als het antwoord daarop ‘nee’ is, moeten heilige huisjes sneuvelen, zoals eerder gebeurde bij het salarismodel, de bonusstructuur en beoordelingsgesprekken. Zelfs de functieomschrijvingen sneuvelden bij Viisi. Wat betreft dat laatste zegt Marc-Peter: “Je wordt aangenomen omdat je bij ons past. Daarna werk je zelf aan het rollenpakket dat het best bij jou past.”

In zijn talk neemt Marc-Peter ons mee in hoe Viisi hun filosofie van People first in de praktijk brengt. Een kijkje in de keuken dus, en een praktisch antwoord op de vraag: hoe kan het wél?
Het live diepte-interview wordt afgewisseld met interactie met het publiek, dus voldoende kansen om je vragen te stellen aan Marc!

Duur: 60 minuten
Door: Marc-Peter Pijper, Hypotheek Visii

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Early bird tickets nu beschikbaar

Early Bird tickets zijn beschikbaar! Wees snel want OP = OP!