Skip to main content

People First

Marc-Peter Pijper is zelforganisatiecoach bij Viisi en staat bekend om zijn expertise met de ‘people first-filosofie’, waarmee hij diepgewortelde overtuigingen in werkzaam Nederland weet uit te dagen.

Je hoort het vaker: ‘wij zetten onze mensen centraal’ en ‘wij zetten in op purpose en duurzame inzetbaarheid’. Het klinkt mooi, maar vertaal het maar eens naar de praktijk. Hoe zet je daadwerkelijk in op mensgerichte bedrijfsvoering? In deze interactieve presentatie krijg je van Marc-Peter Pijper de meest concrete antwoorden uit de dagelijkse praktijk.

Hypotheekadviesketen Viisi is een van de grote meesters op dit gebied. Ze werden voor de tweede keer op rij door Great Place To Work uitgeroepen tot Best Workplace van Nederland, en werden in Europa vierde. Ook werden ze afgelopen jaar benoemd tot Sprout Challenger. Dit heeft alles te maken met hun filosofie van People First, waarin wordt ingezet op autonomie, talentontwikkeling en verbondenheid. Kortom, het welzijn van iedere werknemer.

Marc-Peter Pijper is zelforganisatiecoach bij Viisi, een rol waarin hij de people first-filosofie bewaakt en uitdraagt. Dat houdt vooral ook in: bestaande concepties uitdagen. “Werken bij Viisi moet bijdragen aan het welzijn van iedere individuele collega. Bij alles vragen wij ons af: waarom doen we dit zo? Verhoogt het de ervaring van autonomie? Bevordert het onze prestaties als team? Helpt het iedereen zijn of haar talenten te ontdekken en te versterken?” Als het antwoord daarop ‘nee’ is, moeten heilige huisjes sneuvelen, zoals eerder gebeurde bij het salarismodel, de bonusstructuur en beoordelingsgesprekken. Zelfs de functieomschrijvingen sneuvelden bij Viisi. Wat betreft dat laatste zegt Marc-Peter: “Je wordt aangenomen omdat je bij ons past. Daarna werk je zelf aan het rollenpakket dat het best bij jou past.”

In zijn talk neemt Marc-Peter ons mee in hoe Viisi hun filosofie van People first in de praktijk brengt. Een kijkje in de keuken dus, en een praktisch antwoord op de vraag: hoe kan het wél?

Het live diepte-interview wordt afgewisseld met interactie met het publiek, dus voldoende kansen om je vragen te stellen aan Marc-Peter!

Duur: 60 minuten
Door: Marc-Peter Pijper, Zelforganisatiecoach, Viisi Hypotheken

 

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.