Skip to main content

Een middag met Dirk de Wachter: De kunst van het ongelukkig zijn

Dirk de Wachter is een bekende psychiater, veelgevraagd spreker en schrijver van de bestsellers Borderline Times (2012), De Wereld van De Wachter (2016) en De kunst van het ongelukkig zijn (2019).

Als geen ander weet psychiater Dirk de Wachter de tijdgeest te fileren. We leven in een jachtige tijd, legt de Wachter uit, waarin we streven naar geluk in plaats van naar betekenis. Deze ‘Borderline times’ zorgen voor burn-out, depressie en torenhoge verwachtingen. In onze zoektocht naar genot en gelukkigheid rennen we onszelf voorbij, en worden we steeds ‘ikkiger’. De oplossing, volgens de Wachter? Accepteren dat ongeluk bij het leven hoort, zoeken naar zin in plaats van plezier, en oog hebben voor de ander. De ‘kunst van het ongelukkig zijn’, dus.

Tijdens deze middag zal de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter zijn licht laten schijnen over de mentale gezondheid van de Lage Landen. Wat kunnen we doen om onze mentale veerkracht te vergroten? Hoe kunnen we het mentaal welzijn verbeteren, op het werk en daarbuiten? Deze en meer onderwerpen komen aan bod, in deze ‘Middag met Dirk de Wachter’.

Dirk de Wachter is psychiater-psychotherapeut en systeemtherapeut. Hij is hoogleraar op de Katholieke Universiteit Leuven, en heeft een eigen praktijk in Antwerpen. Daarnaast is de Wachter auteur en veelgevraagd spreker: hij schreef de bestsellers Borderline Times (2012), De Wereld van De Wachter (2016) en De kunst van het ongelukkig zijn (2019).

In dit diepte interview krijg je de kans om antwoorden te vinden op de meeste diepe, menselijke vraagstukken. Mis deze kans niet!

Duur: 60 minuten
Door: Dirk de Wachter, Psychiater en Hoogleraar, Universitair Psychiatrisch Centrum Leuven

 

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Bespaar €100,- op uw ticket

Early bird tickets zijn tot uiterlijk 1 oktober beschikbaar.

Early bird tickets nu beschikbaar

Early Bird tickets zijn beschikbaar. Wees snel want de kaarten zijn bijna uitverkocht!

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Early bird tickets zijn niet meer beschikbaar.

Koop snel een Early Bird ticket voor 1 oktober 2021 en bespaar € 100,-

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.