Skip to main content

Leefstijl Nederland: Wat doen we goed en wat kan beter?

Hanneke Molema is senior consultant bij TNO en heeft brede expertise op het gebied van leefstijlgeneeskunde en innovaties voor gezondheid. Ze staat bekend als leidende kracht achter het Lifestyle4Health centrum.

Tijdens haar keynote staan vragen centraal zoals: Hoe bevorder je de gezondheid met levensstijl? Hoe kun je op het werk gezond gedrag bevorderen, ook als personeel hier zelf weinig mogelijkheden in ziet of met ziekte te maken heeft?

Dit zijn belangrijke vragen, want miljoenen Nederlanders kampen met chronische, niet-overdraagbare aandoeningen. Soms zijn medicijnen hun belangrijkste behandeloptie. Maar we leren steeds meer dat specifieke leefstijlinterventies kunnen bijdragen aan een effectieve behandeling van deze ziekten, zo stond recent in de bundel wetenschappelijk bewijs van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde, het team binnen TNO waar Hanneke Molema leiding aan geeft.

Voor een individu is veranderen van leefstijl niet gemakkelijk. Tijdens deze presentatie legt expert Hanneke Molema uit waarom dat zo is en hoe de werkomgeving veel mogelijkheden kan bieden voor het effectief inzetten van leefstijlinterventies.

Hanneke Molema is senior consultant bij TNO, met als aandachtsgebied leefstijl en innovaties voor gezondheid. Ze maakt sinds 2018 onderdeel uit van het managementteam van Lifestyle4Health.

Tijdens de keynote is er ruimte voor interactie en kun je jouw vragen over de rol van leefstijl in de werkomgeving aan Hanneke voorleggen.

Duur: 60 minuten
Door: Hanneke Molema, Senior Consultant Leefstijlgeneeskunde, TNO

 

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.