Skip to main content

Meditatie op het werk

Vandaag hebben we opnieuw Dr. Femke E. Bakker te gast tijdens de dagopening, dit keer voor een ervaringsgerichte kennismaking met meditatie op het werk. Femke vertelt kort iets over de wetenschappelijke onderbouwing van de kracht van meditatie voor jouw persoonlijk welbevinden, om je dan met down-to-earth instructies zelf op een laagdrempelige manier te kunnen ervaren wat meditatie voor jou kan doen.

Femke inspireerde ons dinsdag al vanuit haar missie als meditatiedocent én als wetenschappelijk onderzoeker om bewustzijn te creëren voor de unieke diversiteit van het individu. Femke’s boodschap vandaag is dat mediteren makkelijk en aangenaam zou moeten zijn, omdat het de snelste manier is om zelf te ontdekken wat de voordelen van meditatie zijn.

Voor Femke E. Bakker (1972) staat interesse in de mens en hoe gedrag gevormd wordt voorop in al haar werkzaamheden. Zo studeerde ze in 1995 als actrice af aan de toneelschool, waarna ze jaren als acteur en scriptschrijver werkte. In 2007 besloot ze daarnaast politieke wetenschap te gaan studeren, om in 2018 te promoveren in de politieke psychologie. Voor haar promotieonderzoek ontving Femke de prestigieuze ECPR Jean Blondel prijs in 2019. Inmiddels was Femke ook een gecertificeerd meditatiedocent geworden en besloot ze om haar kennis van meditatie en politiek gedrag samen te brengen in een onderzoek naar de impact van meditatie op politieke tolerantie. Voor dit onderzoeksplan ontving Femke de PEACE Grant 2019 van het Mind & Life Institute, waardoor ze het onderzoek kon gaan uitvoeren.

Als meditatiedocent heeft Femke op Insight Timer wereldwijd al bijna 200.000 meditatiestudenten begeleid, via  geleide meditaties, cursussen, live workshops en wekelijkse (vrij toegankelijke) Live Meditaties. Ze leert haar meditatiestudenten dat meditatie een instrument kan zijn dat krachtig ingezet kan worden om als individu te kunnen leren en groeien in het leven, en om bovendien de interactie met anderen, in welke context dan ook, gemakkelijker én authentieker te maken

Na deze inspirerende  dagopening introduceert Bas je in het programma van deze conferentiedag.

Duur: 30 minuten
Door: Femke E. Bakker, Meditatiedocent op Insight Timer & Universitair docent Politicologie, Universiteit Leiden

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.