Skip to main content
Dr. Richard de Leth

NEV Talk: Zelfzorg als basis voor Vitaliteit

Richard de Leth specialiseerde zich na zijn doctoraal geneeskunde in leefstijl en preventie. Hij is oprichter van het succesvolle leefstijlplatform OERsterk en auteur van 9 bestsellers. In oktober 2021 verschijnt zijn nieuwe boek Zielsgelukkig = Kerngezond.

In zijn talk laat Richard zien dat de moderne mens ten onder gaat aan zijn evolutionaire succes. Ons lichaam en brein zijn gemaakt voor een omgeving die niet meer bestaat. Dat geldt helaas ook voor de moderne werkomgeving. Het resultaat? De mens wordt steeds zwakker, dikker en minder productief. Onbewust lijken we allemaal zelfmoord in slow motion te plegen. Hoe kunnen we dit tij keren?

Door de juiste zelfzorg. De Leth laat in zijn presentatie de krachtigste interventies op het gebied van voeding, beweging en ontspanning zien. Ook geeft hij voorbeelden hoe de werkomgeving beter op onze handleiding – onze genen – aangesloten kan worden. Het leidt tot meer vitaliteit, minder ziekteverzuim en meer werkplezier.

De juiste zelfzorg is geen luxe, maar noodzaak. Ook kun je als werkgever niet verwachten dat mensen optimaal voor jou presteren als er geen optimale werkomgeving is. Dus is je lijf je lief, werk dan preventief.

Ontdek Richards geheim voor een gezond, gelukkig en productief leven en neem gebruik van de mogelijkheid om ook jouw vraag aan hem te stellen over leefstijl en preventie tijdens zijn inspirerende NEV Talk.

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.