Oplossingen voor toenemend psychisch verzuim met Bas Snippert van het NEV
2

Psychisch verzuim

Psychisch verzuim is een groeiende trend die onze samenleving raakt. Maar laten we niet vergeten dat achter deze trend individuen schuilgaan, mensen die worstelen met hun welzijn. Samen moeten we een verandering teweegbrengen, nieuwe verklaringen ontdekken en krachtige oplossingen vinden. We hebben de sleutel in handen om vitaliteit te bevorderen en het welzijn van mensen te ondersteunen. Laten we die sleutel omdraaien en een positieve impact creëren op de levens van velen.

Bas Snippert en zijn missie

Een van de meest gerespecteerde experts op het gebied van vitaliteit is Bas Snippert. Als stress- en vitaliteitsexpert heeft hij jarenlang gewerkt aan het begrijpen van de factoren die bijdragen aan psychisch verzuim en hoe we deze kunnen aanpakken. Bas Snippert is momenteel werkzaam als coach, trainer en Hoofd Leren & Ontwikkelen bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit (NEV). Zijn passie voor vitaliteit en welzijn heeft hem ertoe aangezet om niet alleen organisaties en teams te helpen, maar ook individuen bij te staan in het verwerken van (traumatische) stress en burn-out.

Een indrukwekkende expertise

De expertise van Bas Snippert is indrukwekkend en divers. Hij heeft zijn kennis opgebouwd tijdens academische opleidingen, mentorschap van internationale experts en doorlopende persoonlijke ontwikkeling. Wat zijn benadering uniek maakt, is de integratie van verschillende methodieken, waaronder Somatic Experiencing van Dr. Peter Levine, Organic Intelligence van Steven Hoskinson en het NeuroAffective Relational Model van Dr. Laurence Heller. Hierbij combineert Bas deze methodieken met wetenschappelijke inzichten uit de psychologie, neurobiologie en systeemwetenschap.

Deze holistische aanpak stelt Bas in staat om een diepgaand begrip te ontwikkelen van de complexe interacties tussen het brein, het lichaam en de omgeving. Hij gelooft sterk in het belang van het begrijpen van de dieperliggende oorzaken van psychisch verzuim om effectieve oplossingen te kunnen bieden.

Een auteur en mentor

Bas Snippert deelt zijn kennis en inzichten niet alleen via lezingen en workshops, maar ook door middel van publicaties. Zijn ebook ‘Optimizing Resilience’ en zijn recente boek ‘De Vitaliteitrevolutie’, uitgegeven bij AW Bruna, getuigen van zijn toewijding om zijn kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek. Daarnaast staat er een nieuw boek, getiteld ‘Effortless’, op de planning, waarin hij nog dieper ingaat op zijn benadering van vitaliteit en welzijn.

Naast zijn schrijfwerk is Bas ook mentor binnen het NeuroSystemics CARE trainingsprogramma van The Swiss Institute of Mindfulness. Dit programma is gericht op het ontwikkelen van mindfulness en compassievaardigheden om stress en psychisch verzuim te verminderen. Bovendien gaat Bas jaarlijks op retraite naar Plum Village in Zuid-Frankrijk, het zenklooster opgezet door zenmeester Thich Nhat Hanh. Daar begeleidt hij mindfulnessoefeningen en meditaties, en deelt hij zijn inzichten met anderen.

Een boeiende keynote op de Nationale Conferentie Vitaliteit

Bas Snippert zal binnenkort een boeiende keynote geven op de Nationale Conferentie Vitaliteit. Zijn presentatie zal gericht zijn op het thema psychisch verzuim, een onderwerp dat urgenter is dan ooit tevoren, gezien de uitdagingen waar we momenteel voor staan. Tijdens zijn keynote zal Bas niet alleen de verklaringen achter deze verontrustende trend bespreken, maar zal hij ook inspirerende en concrete oplossingen delen om dit tij te keren.

De lezing van Bas Snippert belooft een waardevolle bron van kennis en inspiratie te worden voor iedereen die betrokken is bij het bevorderen van vitaliteit en welzijn, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Zijn holistische benadering, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en praktische ervaring, biedt een hoopvol perspectief op het verminderen van psychisch verzuim en het creëren van een gezondere en vitalere samenleving. Laten we ons allemaal aansluiten bij deze cruciale discussie en samenwerken aan oplossingen voor een gezondere toekomst.

Ben je benieuwd naar de keynote van Bas? Koop hier je tickets voor de Nationale Conferentie Vitaliteit 2023!

Lees andere artikelen

Waarom we alleen samen echt impact kunnen maken op vitaliteit

Vitaliteit is een begrip dat de laatste jaren steeds meer aandacht heeft gekregen in onze samenleving. Het gaat niet alleen …

Lees meer

AFAS: Beste werkgever van het jaar met een visie op vitaliteit

In een tijd waarin werk en gezondheid steeds meer met elkaar verweven raken, is het cruciaal voor organisaties om te …

Lees meer