LifeCheck

Officiële partner van de Nationale Conferentie Vitaliteit

Wie is LifeCheck?

Bij LifeCheck krijgen jouw werknemers anoniem, veilig en laagdrempelig toegang tot onze online diensten: allemaal in relatie tot de fysieke en mentale gezondheid. LifeCheck maakt het jouw werknemers mogelijk om hun zorgen, twijfels of klachten al in een vroeg stadium te bespreken. Laagdrempelig, anoniem en waar en wanneer zij dat willen. Hoe klein de zorg soms ook lijkt, ons team van professionele artsen, coaches, voedingsdeskundigen, budgethulp en vertrouwenspersonen bieden een luisterend oor en passend advies ter verbetering van de situatie.

Wat is het gedachtegoed van LifeCheck?

Het is nooit te vroeg voor een vertrouwd advies. Daarin geloven we bij LifeCheck. We zien dat mensen om verschillende redenen vaak te lang rondlopen met een twijfel, zorg of klacht. Het gevolg hiervan voor jou als werkgever is dat medewerkers in die periode minder productief zijn en frequenter uitvallen, tot op termijn mogelijk langdurig verzuimen. En maakt je medewerker zijn zorgen wel bespreekbaar, dan kun je naast een luisterend oor niet altijd de hulp bieden die een medewerker op dat moment nodig heeft. Hoef fijn is het als je als werkgever of leidinggevende dan kan verwijzen naar bijvoorbeeld LifeCheck, met verschillende services op het gebied van zowel fysiek als mentaal welzijn, vitaliteit en levensstijl. Om dankzij laagdrempelig en vroegtijdig advies het verzuim in organisaties te verminderen.

Wat maakt LifeCheck uniek?

LifeCheck is het enige platform in Nederland waar medewerkers terecht kunnen voor al hun vragen rondom fysiek en mentaal welzijn, vitaliteit en levensstijl. Volledig anoniem en zonder wachttijden. Dankzij de samenwerking met Teladoc Health, gespecialiseerd op het gebied van online zorg, voorzien we medewerkers van deskundig advies. Daarnaast neemt LifeCheck de activatie van medewerkers volledig uit handen en bieden we het hele jaar door een uitgebreide contentkalender op het gebied van vitaliteit, fysiek en mentaal welzijn. Hoewel LifeCheck relatief nieuw is in Nederland, zien we bij vergelijkbare proposities in het buitenland al aanzienlijke reducties van verzuim tot wel 30%.

Waarom LifeCheck als partner voor de Conferentie?

Wij hebben LifeCheck als partner gekozen voor de Nationale Conferentie Vitaliteit om meerdere redenen. LifeCheck biedt werknemers anoniem, veilig en laagdrempelig toegang tot online diensten die gerelateerd zijn aan zowel fysieke als mentale gezondheid. Dit sluit naadloos aan bij ons streven om de vitaliteit en welzijn van werknemers te bevorderen. Het gedachtegoed van LifeCheck, namelijk dat het nooit te vroeg is voor vertrouwd advies, resoneert sterk met ons streven om te voorkomen dat werknemers te lang met zorgen en klachten blijven rondlopen. Dit draagt bij aan het verminderen van verzuim en het verbeteren van de productiviteit op de werkvloer. Bovendien is LifeCheck uniek in Nederland als het enige platform dat werknemers volledig anoniem en zonder wachttijden toegang biedt tot deskundig advies over vitaliteit en levensstijl. Hun samenwerking met Teladoc Health en de bewezen reductie van verzuim in vergelijkbare buitenlandse proposities maken LifeCheck een ideale partner voor onze conferentie, waar we de nieuwste inzichten en oplossingen op het gebied van vitaliteit willen presenteren.

Links naar LifeCheck