Prof. Dr. Annet de Lange: Een toonaangevende kracht in duurzame inzetbaarheid
Annet de Lange

Duurzame inzetbaarheid is een cruciaal onderwerp in de hedendaagse arbeidswereld, en niemand begrijpt dit beter dan Prof. Dr. Annet de Lange. Als hoogleraar Sustainable Human Resource Management en Research Consultant bij zowel de Open Universiteit als Berenschot, heeft zij haar passie voor het ondersteunen van mensen in hun loopbaanvraagstukken omgezet in baanbrekend werk dat zowel individuen als organisaties heeft geholpen.

Een passie voor mensen en duurzaamheid

Wist je dat Annet de Lange een diepe passie heeft voor het ondersteunen van mensen in hun loopbaanvraagstukken? Sinds 2022 is ze ook beschikbaar als NIP psycholoog, waardoor ze professionals op een unieke manier kan begeleiden, waaronder wandelcoaching. Haar werk gaat verder dan individuen en organisaties helpen begrijpen hoe ze duurzame inzetbaarheid kunnen bevorderen; het heeft ook de aandacht voor dit belangrijke onderwerp vergroot.

Duurzame inzetbaarheid is in Nederland een cruciaal thema geworden, omdat we te maken hebben met complexe uitdagingen en transities op de arbeidsmarkt. Deze uitdagingen omvatten vergrijzing, ontgroening, flexibilisering van arbeid, technologische innovaties, nieuwe werkvormen en tegelijkertijd toenemende personeelstekorten in sectoren zoals zorg, welzijn en onderwijs.

Annet de Lange: Een vooraanstaande expert

Prof. Dr. Annet de Lange, cum laude gepromoveerd in 2005, is een vooraanstaande expert op het gebied van arbeidsmarktontwikkelingen, de toekomst van werk, duurzame inzetbaarheid en HR-gerelateerde onderwerpen. Ze is trots om senior managing consultant te zijn bij Berenschot en hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Open Universiteit. Daarnaast is ze gastprofessor aan gerenommeerde universiteiten in Noorwegen en Spanje.

Haar expertise reikt echter verder dan de academische wereld. Annet de Lange is ook beschikbaar als NIP-psycholoog, waarbij ze professionals begeleidt en helpt bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze deelt haar kennis door het geven van webinars, key-notes over haar wetenschappelijk werk en advies aan bedrijven en individuen over duurzame inzetbaarheid en HR-gerelateerde onderwerpen.

Een impactvolle bijdrage aan duurzame inzetbaarheid

Een van de belangrijkste bijdragen van Annet de Lange aan dit vakgebied is haar inzet voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. Haar onderzoek heeft diepgaande inzichten opgeleverd die organisaties helpen effectieve strategieën te ontwikkelen om duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Dit komt niet alleen werknemers ten goede, maar verhoogt ook de betrokkenheid, productiviteit en tevredenheid op de werkvloer.

Annet’s focus op vitaliteit op de werkvloer is eveneens bewonderenswaardig. Ze begrijpt dat een gezonde en energieke werkomgeving essentieel is voor duurzame inzetbaarheid. Annet heeft organisaties geholpen bij het ontwikkelen van programma’s gericht op het bevorderen van gezonde levensstijlkeuzes, het verminderen van stress en het cultiveren van een positieve werkcultuur.

Van onderzoek naar praktische toepassingen

Wat Annet de Lange echt onderscheidt, is haar vermogen om complex onderzoek te vertalen naar praktische toepassingen. Ze heeft talloze workshops en trainingen gegeven aan organisaties en professionals, waarbij ze haar kennis op een toegankelijke en inspirerende manier deelt. Haar bijdragen aan publicaties en boeken over duurzame inzetbaarheid maken haar expertise en ideeën beschikbaar voor een breder publiek.

Een duurzamere toekomst op de werkvloer

Het werk van Annet de Lange heeft niet alleen individuen en organisaties geholpen duurzame inzetbaarheid te begrijpen en te bevorderen, maar heeft ook de aandacht voor dit belangrijke onderwerp vergroot. In een tijdperk waarin de eisen en uitdagingen op de werkplek voortdurend evolueren, is het werk van Annet de Lange van onschatbare waarde.

We nodigen je uit om de visie van Annet de Lange te omarmen en samen te streven naar een duurzamere en gezondere toekomst op de werkvloer. En vergeet niet om haar gloednieuwe keynote tijdens de Nationale Conferentie Vitaliteit op 27 november 2023 in de gaten te houden. Dit evenement belooft een bron van inspiratie te zijn voor iedereen die streeft naar een betere en gezondere werkplek.

Haal je tickets hier!

Lees andere artikelen

Ontketen je vitaliteit op de Nationale Conferentie Vitaliteit – Nog slechts enkele dagen te gaan!

De spanning stijgt en de energie borrelt in de lucht, want de langverwachte Nationale Conferentie Vitaliteit staat voor de deur! …

Lees meer

Creëer een vitale organisatie: Verdiepende informatie over de workshops

De Nationale Conferentie Vitaliteit staat voor de deur! Tijdens deze conferentie worden vier boeiende workshops aangeboden door ervaren experts op …

Lees meer