Curatie, preventie, amplitie

Hoe organisaties de mentale energie van hun medewerkers kunnen vergroten.

Wie is Wilmar Schaufeli?
Prof. dr. Wilmar Schaufeli is emeritus hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie in Utrecht en Leuven (België) en heeft een eigen organisatieadviespraktijk (www.3ihc.nl). Hij is gespecialiseerd in de psychologie van arbeid en gezondheid en behoort wereldwijd tot de meest geciteerde en invloedrijke wetenschappers op zijn gebied (www.wilmarschaufeli.nl). Begin 2022 kwam Wilmar’s nieuwste boek uit getiteld De burn-out bubbel: Het échte verhaal – een must-read voor iedereen die werkt op het gebied van werkstress en vitaliteit.

Naast een  indrukwekkend CV werd hij in 2019 bij zijn afscheid aan de Universiteit Utrecht ook nog eens benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Wilmar werd vooral bekend als expert op het gebied van burn-out en sinds 2000 richt zijn focus zich op de tegenpool van burn-out, namelijk bevlogenheid. Ook hier ontwikkelde hij tests voor burnout (UBOS, BAT), bevlogenheid (UWES), workaholisme (DUWAS) en verveling op het werk (DUBS), die veelvuldig worden gebruikt, zowel in de wetenschap als in de praktijk. Zijn meest recente werk heeft betrekking op bevlogen leiderschap en hoe dit versterkt kan worden om zodoende de mentale energie van medewerkers te vergroten.

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel? 
Wilmar zette als een van de eerste onderzoekers het begrip amplitie op de kaart: we moeten niet alleen curatief of preventief omgaan met stress en burn-out, maar juist ook bevlogenheid versterken – wat Wilmar met amplitie aanduidt. Amplitie is daarmee een kern-begrip in de wereld van vitaliteit en zal in de komende jaren een centrale rol in gaan nemen in beleid rondom duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Wilmar is dé persoon die je hier alles over kan vertellen.

Wat kun jij leren van dit programma onderdeel?
Tijdens zijn keynote zal Wilmar je meenemen door de transitie van curatie naar preventie naar amplitie: wat bij elke stap hoort en waarom het nodig is de stap naar amplitie te gaan zetten. Je leert zo hoe organisaties en teams in een opwaartse spiraal komen van meer welzijn, vitaliteit en bevlogenheid. Daarnaast is het een unieke kans om een van de grootste namen uit de arbeids- en organisatiepsychologie live te horen én al je vragen te stellen.

Bekijk andere programma onderdelen

Afsluiting Dag 1

In deze afsluiting halen Bas & Daniel de oogst op van de eerste dag en geven daarbij samenvatting van de belangrijkste lessen van vandaag. Vanuit

Lees verder