De sociale psychologie van bevlogenheid

Het groepsgeheim van vitale organisaties.

Wie is Arnold Bakker?
Prof. dr. Arnold Bakker is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en (distinguished) visiting professor aan de University of Zagreb, de University of Johannesburg, North-West University en University of Bergen in Noorwegen. Arnold was jarenlang president van de European Association of Work and Organisational Psychology. Hij heeft belangrijke vernieuwingen bijgedragen in de wetenschap en is de meest geciteerde sociaal-wetenschapper van Nederland, en hij staat sinds 2014 onafgebroken in de lijst van “The world’s most influential scientific minds” (Thomson Reuters).

Arnold staat wereldwijd bekend als vooraanstaand organisatiepsycholoog, is een van de drijvende krachten achter het veelgebruikte Job Demands-Resources Model en praktische interventies die hieruit voortvloeien zoals Jobcrafting en Playful Work Design.

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel? 
Dit jaar schreef Arnold het review artikel The social psychology of work engagement: state of the field voor het 25-jarige bestaan van het wetenschappelijke tijdschrift Career Development International. In zijn keynote baseert hij zich op dit artikel waarin hij 25 jaar wetenschap op het gebied van bevlogenheid onder de loep neemt en in het bijzonder de sociale kant van bevlogenheid uitlicht. Arnold’s keynote raakt zo de kern van de conferentie: samen maken we het verschil.

Naast een waardevolle blik in de geest van deze vooraanstaande wetenschapper krijg je ook voorbeelden uit de praktijk: Arnold werkt veel samen met organisaties over de hele wereld die bevlogenheid centraal (willen) zetten. Hij kan je als geen ander meenemen langs de praktijkvoorbeelden van de organisaties die het geheime recept lijken te hebben gevonden.

Wat kun jij leren van dit programma onderdeel?
Arnold helpt je beter te begrijpen hoe belangrijk de sociale factor is in het ontwikkelen van meer bevlogenheid in een team, afdeling of organisatie als geheel. Je ontdekt hoe mensen elkaars hulpbron worden, hoe bevlogenheid aanstekelijk werkt en welke sociale vormen van jobcrafting je hierbij kan inzetten.

Bekijk andere programma onderdelen