Inhoudelijke paneldiscussie

Je bent een dief van je portemonnee als je je niet bekommerd om de vitaliteit van je werknemers.

Wie zijn de mensen uit dit panel?
Dr. Peter van Dijken, directeur van de unit Gezond Leven bij TNO, is opgeleid als chemicus. Hij werkte in het bedrijfsleven bij multinational Procter & Gamble en voor het innovatieve bedrijf Pepscan, actief in de biotechnologie sector, voordat hij de overstap maakt naar TNO. Bij TNO komen economische en maatschappelijke belangen bij elkaar. Als directeur bij Gezond Leven heeft Peter scherp zicht op ontwikkelingen en innovaties rondom gezond leven en werken.

Raymond Puts is de algemeen directeur van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN). Hij groeide op in Limburg en maakte vanaf begin jaren negentig carrière in de uitzendbranche, in het bijzonder bij Start en USG People. Vanaf 2007 vervulde hij daar verschillende directiefuncties waaronder bestuursvoorzitter. De AWVN is als adviseur van werkgevers en brancheverenigingen nauw betrokken bij de totstandkoming van HR- en arbeidsvoorwaardenbeleid in Nederland. Omdat ze zo dicht op de werkvloer zitten, krijgen ze een goed beeld van het functioneren van organisaties. Vanuit zijn functie als algemeen directeur heeft Raymond goed zicht op hoe werkgevend Nederland invulling geeft aan vitaliteit en gezondheid op de werkvloer. Evenals hoe verantwoordelijk de werkgevers zich nu echt voelen voor de gezondheid, de vitaliteit en het welzijn van haar medewerkers.

Floor Verhaaf is Directeur HR Development bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit. De oorspronkelijke Groningse heeft een zeer diverse achtergrond in HR, zowel binnen de Rijksoverheid als in het bedrijfsleven. In haar loopbaan heeft Floor een diversiteit aan organisaties van binnenuit gezien en gemerkt hoe belangrijk het is om te investeren in mensen. Vanuit het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit spreekt zij nog meer organisaties en ziet zij elke dag wat er leeft op de werkvloer. De behoefte van medewerkers om gefaciliteerd te worden door hun werkgevers, zeker op het thema vitaliteit en welzijn, is groot.

Daniel Krikke, oprichter van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit (NEV) en gespecialiseerd in organisatievitaliteit, zal vanuit zijn rol als initiatiefnemer en organisator van de Nationale Conferentie Vitaliteit deze paneldiscussie leiden.

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel?
Het conferentiethema is ‘samen maken we het verschil’. Maar hoe doen we dat? Tijdens dit panel brengen we enkele experts samen die als geen ander zicht hebben op de grotere trends, ontwikkelingen en innovaties die het grote verschil kunnen gaan maken. We vragen de panelisten wat volgens hun de grootste kanshebbers zijn als het gaat om changemakers die in Nederland het verschil gaan maken tussen een gestreste of gezonde beroepsbevolking.

Daarnaast zoomen we in op wie nu waarvoor verantwoordelijk is. Is de medewerker verantwoordelijk voor zijn of haar eigen vitaliteit en welzijn? In hoeverre draagt de werkgever hierin verantwoordelijkheid? En wat is de rol van de externe adviseurs en wetenschappers? En wellicht nog wel de belangrijkste vraag: hoe breng je deze partijen samen? We laten dit panel er op energieke wijze over in discussie gaan, met onze hoofdstelling: je bent een dief van je portemonnee als je je niet bekommerd om de vitaliteit van je werknemers.

Wat kun jij leren van dit programma onderdeel?
Verwacht een grote dosis inspiratie, verrassende inzichten en nieuwe manieren van kijken naar het grotere plaatje van gezondheid en vitaliteit. De panelisten helpen je een helikopterview te nemen van de belangrijkste trends. Zo ben jij na dit onderdeel helemaal up-to-date met de toekomst van gezondheid én heb je voer voor inspiratie van de mensen om jou heen.

Bekijk andere programma onderdelen

Je bent al genoeg.

Wie is Thijs Launspach? Thijs Launspach is psycholoog, bestsellerauteur en (TEDx-)spreker. Hij heeft verschillende boeken geschreven over stressmanagement (Werk kan ook uit, 2020) burn-out (Fokking

Lees verder