Inhoudelijke paneldiscussie

Je bent een dief van je portemonnee als je je niet bekommerd om de vitaliteit van je werknemers.

Wie zijn de mensen uit dit panel?
Dr. Peter van Dijken, directeur van de unit Gezond Leven bij TNO, is opgeleid als chemicus. Hij werkte in het bedrijfsleven bij multinational Procter & Gamble en voor het innovatieve bedrijf Pepscan, actief in de biotechnologie sector, voordat hij de overstap maakt naar TNO. Bij TNO komen economische en maatschappelijke belangen bij elkaar. Als directeur bij Gezond Leven heeft Peter scherp zicht op ontwikkelingen en innovaties rondom gezond leven en werken.

Raymond Puts is de algemeen directeur van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN). Hij groeide op in Limburg en maakte vanaf begin jaren negentig carrière in de uitzendbranche, in het bijzonder bij Start en USG People. Vanaf 2007 vervulde hij daar verschillende directiefuncties waaronder bestuursvoorzitter. De AWVN is als adviseur van werkgevers en brancheverenigingen nauw betrokken bij de totstandkoming van HR- en arbeidsvoorwaardenbeleid in Nederland. Omdat ze zo dicht op de werkvloer zitten, krijgen ze een goed beeld van het functioneren van organisaties. Vanuit zijn functie als algemeen directeur heeft Raymond goed zicht op hoe werkgevend Nederland invulling geeft aan vitaliteit en gezondheid op de werkvloer. Evenals hoe verantwoordelijk de werkgevers zich nu echt voelen voor de gezondheid, de vitaliteit en het welzijn van haar medewerkers.

Piet Fortuin (Oldeboorn, december 1958) heeft een dubbelrol, naast zijn voorzitterschap van CNV Vakmensen werd hij begin 2020 ook voorzitter van de overkoepelende CNV Vakcentrale. Piet heeft de PABO gevolgd en na een 5 jarige loopbaan als onderwijzer is hij op 26-jarige leeftijd begonnen met het werken voor CNV, destijds de jongerenafdeling. Tot aan 2012 werkte hij – vanuit kantoor Drachten – in diverse rollen, waaronder die van districtshoofd en secretaris collectieve belangenbehartiging. In 2012 maakte hij de overstap naar Utrecht waar hij vicevoorzitter werd van CNV Vakmensen met de rol van coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid als belangrijke taak. In 2016 volgde de benoeming tot voorzitter van CNV Vakmensen en per 1 januari 2020 is Piet Fortuin daarnaast ook voorzitter van het CNV.

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel?
Het conferentiethema is ‘samen maken we het verschil’. Maar hoe doen we dat? Tijdens dit panel brengen we enkele experts samen die als geen ander zicht hebben op de grotere trends, ontwikkelingen en innovaties die het grote verschil kunnen gaan maken. We vragen de panelisten wat volgens hun de grootste kanshebbers zijn als het gaat om changemakers die in Nederland het verschil gaan maken tussen een gestreste of gezonde beroepsbevolking.

Daarnaast zoomen we in op wie nu waarvoor verantwoordelijk is. Is de medewerker verantwoordelijk voor zijn of haar eigen vitaliteit en welzijn? In hoeverre draagt de werkgever hierin verantwoordelijkheid? En wat is de rol van de externe adviseurs en wetenschappers? En wellicht nog wel de belangrijkste vraag: hoe breng je deze partijen samen? We laten dit panel er op energieke wijze over in discussie gaan, met onze hoofdstelling: je bent een dief van je portemonnee als je je niet bekommerd om de vitaliteit van je werknemers.

Wat kun jij leren van dit programma onderdeel?
Verwacht een grote dosis inspiratie, verrassende inzichten en nieuwe manieren van kijken naar het grotere plaatje van gezondheid en vitaliteit. De panelisten helpen je een helikopterview te nemen van de belangrijkste trends. Zo ben jij na dit onderdeel helemaal up-to-date met de toekomst van gezondheid én heb je voer voor inspiratie van de mensen om jou heen.

Bekijk andere programma onderdelen

Pauzemeditatie

Wie is Femke Bakker? Dr. Femke Bakker is als internationaal meditatiedocent te vinden op de populaire meditatie-app Insight Timer. Ze is ook als universitair docent

Lees verder