Je bent al genoeg.

Mentaal gezond in een gestoorde wereld.

Wie is Thijs Launspach?
Thijs Launspach is psycholoog, bestsellerauteur en (TEDx-)spreker. Hij heeft verschillende boeken geschreven over stressmanagement (Werk kan ook uit, 2020) burn-out (Fokking druk, 2018) en millennials op de werkvloer (Werken met millennials, 2019). Thijs heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. In 2022 kwam zijn nieuwe boek uit: Je bent al genoeg.

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel? 
Er is iets geks aan de hand: we hebben het beter dan ooit, maar waren nog nooit zo ongelukkig. De wereld waarin we leven lijkt maakbaar te zijn. Er wordt perfectie van ons verlangd, of we vragen dat van onszelf. Ben je niet volkomen gelukkig? Dan is dat een probleem, waar jij zelf aan moet werken.

De oplossing: nog harder je best doen. Mediteren tot je een ons weegt, jezelf verbeteren of in een ijsbad gaan zitten. Maar hoe hard je ook je best doet, je lijkt het nooit goed genoeg te doen. Thijs heeft dit fenomeen als geen ander in kaart gebracht en weet precies de vinger op de zere maatschappelijke plek te leggen.

Wat kun jij leren van dit programma onderdeel?
Hoe houd je je hoofd koel in een wereld van prestatiedruk, geluksterreur en idioot hoge verwachtingen? In zijn keynote deelt Thijs wat mentale gezondheid betekent en hoe je mentaal sterk blijft in deze gestoorde tijd. Zijn antwoord: je hoeft geen superheld te zijn. Alles wat je nodig hebt, zit al in je. Hoe je daarbij kan komen – en hoe je anderen hier ook bij kan helpen – legt hij je uit in zijn keynote.

Bekijk andere programma onderdelen

Sustainable Work

Wie zijn Maureen Berkhout en Sanne Welzen? Maureen Berkhout is expert op het gebied van Sustainable Work, Wellbeing en Employee Experience. Vanuit haar drijfveren en ervaring

Lees verder

Nooit meer doen alsof

Wie is Aukje Nauta? Aukje Nauta is spreker, schrijver en psycholoog. Haar jongste boek is Nooit meer doen alsof. Eerder schreef ze managementboeken als Tango

Lees verder