Parallelsessie #1: De route naar breed gedragen vitaliteitsbeleid in het onderwijs

De route naar breed gedragen vitaliteitsbeleid in het onderwijs.

Judith Hamers

Wie is Judith Hamers?
Toen Judith Hamers, senior HR-adviseur bij Kindante, werd gevraagd of zij projectleider wilde worden van het thema Vitaliteit, twijfelde ze geen moment. Volmondig zei ze ‘ja’. Het is een thema dat haar persoonlijk interesseert en waar ze affiniteit mee heeft. Uit eigen ervaring weet ze hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor je eigen vitaliteit én hoe belangrijk het is dat de werkgever hierin investeert. Judith heeft het in het afgelopen 1,5 jaar voor elkaar gekregen dat bij Kindante, van bestuursniveau tot de leraar voor de klas, vitaliteit en welzijn hoog op de agenda staan. Er is volop beweging en de onderwerpen leven!

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel?
Kindante werkt op alle lagen van de organisatie zeer actief aan de vitaliteit: ​College van Bestuur, alle leidinggevenden en alle medewerkers op de scholen en het BURO. Hiervoor hebben zij diepgaand onderzoek gedaan en de meest uitgebreide vorm van analyse ingezet om uit de scholen op te halen wat de belangrijkste bronnen voor vitaliteit zijn en welke obstakels er overwonnen moeten worden. Hierbij is de gehele organisatie betrokken en is in samenspraak met elke school een op maat actieplan ontwikkeld om de energiebronnen in de school proactief te benutten en veerkrachtig met stressbronnen om te gaan.

Daarnaast wordt op steeds meer scholen gewerkt met de nieuwste wetenschappelijke en holistische methoden op het gebied van vitaliteit. Naast vitale leerkrachten gaat dit zich in de komende jaren doorvertalen naar vitale klassen. Als werkgever maakt Kindante zo niet alleen impact in het werkleven van hun werknemers, maar is er ook de bijzondere hefboomwerking op de kinderen die bij Kindante onderwijs volgen. Zij krijgen dankzij vitale leerkrachten de unieke kans om al vroeg in hun leven te leren hoe zij vitaal en veerkrachtig kunnen blijven in het omgaan met de uitdagende toekomst die zij tegemoet gaan.

Wat kun jij leren van dit programma onderdeel?
Tijdens deze keynote neemt Judith je mee in haar tocht. Waar zij ​1,5 jaar geleden met niks is begonnen staat er nu een stabiele en ambitieuze visie op vitaliteit. Wil jij leren hoe effectief vitaliteitsbeleid in de praktijk kan worden opgezet en hoe je hier breed draagvlak voor kunt creëren? Meld je dan aan voor de Keynote van Judith Hamers.

Bekijk andere programma onderdelen