Parallelsessie #1: Vitaliteit: Wat meet je wel en niet?

Vitaliteit bevorderen met een data gedreven aanpak.

Wie is Bas Snippert?
Bas Snippert, MSc is stress- en vitaliteitsexpert. Hij is onder andere werkzaam als coach, trainer en Hoofd Leren & Ontwikkelen bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit. Hij ontwikkelt en verzorgt vitaliteitsprogramma’s vanuit de interpersoonlijke neurobiologie, positieve psychologie en systeemwetenschap. Naast zijn werkzaamheden met organisaties en teams ondersteunt hij als counselor mensen bij het verwerken van (traumatische) stress en burn-out.

Zijn expertise heeft Bas opgebouwd tijdens academische opleidingen, mentorschap van internationale experts en doorlopende persoonlijke ontwikkeling. In zijn werk combineert hij innovatieve behandelwijzen van stress met nieuwe wetenschappelijke inzichten op het gebied van vitaliteit. Hierover schrijft Bas in verschillende publicaties, waaronder in het boek De Vitaliteitrevolutie met Daniel Krikke en in vakbladen zoals Tijdschrift Positieve Psychologie, Tijdschrift voor Coaching en Coachlink Magazine.

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel? 
Vitaliteit overstijg bekende begrippen zoals veerkracht, gezondheid en welzijn. Vitaliteit betekent dat mensen zodanig met hun energie omgaan dat ze niet alleen gezond blijven, maar steeds verder groeien als persoon en een eigenschap genaamd ‘generativiteit’ ontwikkelen: het vermogen om anderen te inspireren, energie te geven en positief te besmetten met hun bevlogenheid. Bij het NEV zeggen we daarom: een vitaal mens vitaliseert. Maar hoe meet je dat?

Wat kun jij leren van dit programma onderdeel?
In deze masterclass neemt Bas je mee door de wetenschap van vitaliteit en vooral de meetbare kant van het verhaal: wat is vitaliteit volgens verschillende onderzoekers en hoe kun je het zowel meten als verbeteren? Je krijgt inzicht in de nieuwste meetinstrumenten, je krijgt de kans deze zelf te ervaren zodat je direct inzicht hebt in je eigen vitaliteit én je krijgt concrete tips van Bas hoe je hier ‘Tiny Habits’ aan kan koppelen, waarmee je elke dag 1% vitaler wordt.

Bekijk andere programma onderdelen

Afsluiting

Wie zijn Bas, Daniel & Thijs? Daniel Krikke is initiatiefnemer en organisatiespecialist bij het NEV, Thijs Launspach psycholoog, schrijver en co-host van het NCV samen

Lees verder