Parallelsessie #4: Hoe organisaties het totaal anders doen en winnen.

Hoe zet je echt in op mensgerichte bedrijfsvoering?

Wie is Marc-Peter Pijper?
Marc-Peter Pijper is zelforganisatiecoach bij Viisi en staat bekend om zijn expertise met de ‘people first-filosofie’. Dat houdt vooral ook in: bestaande concepties uitdagen. “Werken bij Viisi moet bijdragen aan het welzijn van iedere individuele collega. Bij alles vragen wij ons af: waarom doen we dit zo? Verhoogt het de ervaring van autonomie? Bevordert het onze prestaties als team? Helpt het iedereen zijn of haar talenten te ontdekken en te versterken?” Als het antwoord daarop ‘nee’ is, moeten heilige huisjes sneuvelen, zoals eerder gebeurde bij het salarismodel, de bonusstructuur en beoordelingsgesprekken. Zelfs de functieomschrijvingen sneuvelden bij Viisi. Wat betreft dat laatste zegt Marc-Peter: “Je wordt aangenomen omdat je bij ons past. Daarna werk je zelf aan het rollenpakket dat het best bij jou past.”

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel? 
Je hoort het vaker: ‘wij zetten onze mensen centraal’ en ‘wij zetten in op purpose en duurzame inzetbaarheid’. Het klinkt mooi, maar vertaal het maar eens naar de praktijk. Hoe zet je daadwerkelijk in op mensgerichte bedrijfsvoering? In deze interactieve presentatie krijg je van Marc-Peter Pijper de meest concrete antwoorden uit de dagelijkse praktijk.

Hypotheekadviesketen Viisi is een van de grote meesters op dit gebied. Ze werden voor de derde keer op rij door Great Place To Work uitgeroepen tot Best Workplace van Nederland, en werden afgelopen jaar ook eerste in Europa. Dit heeft alles te maken met hun filosofie van People First, waarin wordt ingezet op autonomie, talentontwikkeling en verbondenheid. Kortom, het welzijn van iedere werknemer.

Wat kun jij leren van dit programma onderdeel?
In zijn talk neemt Marc-Peter ons mee in hoe Viisi hun filosofie van People first in de praktijk brengt. Een kijkje in de keuken dus, en een praktisch antwoord op de vraag: hoe kan het wél?

Bekijk andere programma onderdelen