Saskia Schepers - ABN AMRO

Saskia Schepers

ABN AMRO
Over

Saskia is een creatief brein, verantwoordelijk voor sustainable performance en wellbeing binnen de ABN AMRO bank. Daarnaast is zij product owner voor de learning week die drie maal per jaar binnen ABN AMRO wordt georganiseerd. Het is het doel van Saskia om juist daar taboedoorbrekende onderwerpen op de kaart te zetten. Zo ook het thema Neurodiversiteit waar zij sinds begin 2021 programmamanager van is geworden. Tijdens de Nationale Conferentie Vitaliteit zal Saskia ons meenemen in hoe je met neurodiversiteit omgaat binnen organisaties.

Neurodivergente mensen hebben een anders ‘bedraad’ brein, denk aan AD(H)D-ers, dyslecten, autisten, bipolairen, hoogbegaafden. Toch al snel 20% van de bevolking, en vaak zeer getalenteerd: creativiteit, patroonherkenning, hyperfocus, energie, ondernemerschap, innovatie. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben moeite om te overleven in de kantoorjungle en kunnen zich alleen met veel energieverlies schikken in ‘normale’ werkpatronen. Overprikkeling komt veel voor, met verhoogde kans op uitval.

Nu we langzaamaan toewerken naar een nieuw normaal met een hybride manier van werken, is dat een uitgelezen kans om de werkomgeving op maat te maken voor de mensen met dat andere brein, en dus ook andere behoeften. Hoe benut je deze verschillende breinen (en hun kwaliteiten) nu goed in je organisatie en maak je al je HR processen neuro-inclusief zodat iedere medewerker de ruimte ervaart om te kunnen werken en functioneren op een manier die past. En hoe ga je hier vanuit HR en leiderschap mee om? Ontdek het zelf tijdens haar inspirerende en interactieve masterclass.

Deel

Programma onderdeel

Hoe benut je de verschillende breinen in je organisatie en maak je HR processen neuro-inclusief.
Saskia Schepers - ABN AMRO

Projectmanager Neurodiversity