Bas Snippert, MSc, SEP

Stress- en vitaliteit expert

Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit

Wist je dat?

Psychisch verzuim
Psychisch verzuim is een groeiende trend die onze samenleving raakt. Maar laten we niet vergeten dat achter deze trend individuen schuilgaan, mensen die worstelen met hun welzijn. Samen moeten we een verandering teweegbrengen, nieuwe verklaringen ontdekken en krachtige oplossingen vinden. We hebben de sleutel in handen om vitaliteit te bevorderen en het welzijn van mensen te ondersteunen. Laten we die sleutel omdraaien en een positieve impact creëren op de levens van velen.

Bas Snippert, een autoriteit op het gebied van vitaliteit, zal ons meenemen op een reis naar de kern van een alarmerende trend: de groei van psychisch verzuim. Met de huidige uitdagingen waar we voor staan, is dit onderwerp urgenter dan ooit tevoren. Bas zal ons niet alleen informeren over de verklaringen achter deze trend, maar hij zal ook inspirerende en concrete oplossingen delen om dit tij te keren. 

Wie is Bas Snippert?
Bas is stress- en vitaliteitsexpert. Hij is onder andere werkzaam als coach, trainer en Hoofd Leren & Ontwikkelen bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit. Hij ontwikkelt en verzorgt vitaliteitsprogramma’s vanuit de interpersoonlijke neurobiologie, positieve psychologie en systeemwetenschap. Naast zijn werkzaamheden met organisaties en teams ondersteunt hij mensen individueel bij het verwerken van (traumatische) stress en burn-out.

Expertise
Zijn expertise heeft hij opgebouwd tijdens academische opleidingen, mentorschap van internationale experts en doorlopende persoonlijke ontwikkeling. Bas heeft opleidingen voltooid in Somatic Experiencing van Dr. Peter Levine, Organic Intelligence van Steven Hoskinson en NeuroAffective Relational Model van Dr. Laurence Heller. In zijn werk combineert Bas deze methodieken met wetenschappelijke inzichten uit de psychologie, neurobiologie en systeemwetenschap.

Publicaties
Hierover schrijft Bas in verschillende publicaties, waaronder in zijn ebook ‘Optimizing Resilience‘, het nieuwe boek ‘De Vitaliteitrevolutie’ gepubliceerd bij AW Bruna en binnenkort in zijn boek ‘Effortless‘.

Bas is tevens mentor binnen het NeuroSystemics CARE trainingsprogramma van The Swiss Institute of Mindfulness en hij gaat jaarlijks op retraite naar Plum Village in Zuid-Frankrijk, het zenklooster opgezet door zenmeester Thich Nhat Hanh. Bas begeleidt zelf mindfulnessoefeningen en meditaties via de app Insight Timer.

Publicaties van Bas

Optimizing Resilience (2016)

Engelstalig ebook met 10 krachtige tools voor het vergroten van veerkracht.

De Vitaliteitrevolutie (2020)

Nederlandstalig boek over De Zeven Pijlers voor Vitaliteit (uitgegeven door AW Bruna).

Effortless
(2024)

Engelstalig boek over moeitelozer leven met zelfregulatie en zelforganisatie.

Fotogalerij

Bekijk andere sprekers