Sabine van Egeraat

​Founder & Managing Director

360Outspoken

Wist je dat?

Wie is Sabine?

Sabine’s ruime internationale ervaring heeft haar interesse in mensen en de interactie tussen mensen aangewakkerd, wat leidde tot haar eerste Master in Social and Behavioral Psychologie aan het IDR Instituut. Na 2020 neemt de vraag naar programma’s over stressmanagement en mentaal welzijn sterk toe, dus besloot Sabine haar eigen kennis te vergroten rond dit onderwerp en volgde een Masters aan het Stanford Center for Health Education, dat zij met succes afrondde in december 2022.

In de loop der jaren verschoof haar focus naar een technologiegedreven bedrijf dat een breed scala aan producten en leerprogramma’s aanbiedt gericht op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen. Op dit moment is zij de CEO van 360Outspoken en de Amerikaanse tegenhanger SABENDER. Ze werkt aan de ontwikkeling van het AI-infused en datagestuurd eplatform dat talent koestert en versterkt, omdat uit onderzoek blijkt dat bedrijven met een mensgerichte focus beter presteren dan de concurrentie. Innovatie is ingebed in het aanbod via Virtual Reality, Artificial Intelligence en Machine Learning.

Waar gaat haar workshop over?

Betrokken medewerkers willen we allemaal. Wervingskosten moeten omlaag, talent wil je behouden,
continuïteit wil je waarborgen. Werknemers mee laten doen is een eerste stap in de goede richting,
maar in tijden als deze zeker niet de belangrijkste stap. Naast het meedóen, is het net zo belangrijk
om ervoor te zorgen dat iedereen zich ook betrokken vóelt. Om deze fase te realiseren, zijn andere
vaardigheden nodig op het gebied van leiderschap, samenwerken en communiceren. En dat is best
een uitdaging.

Soft skills
De samenleving is veel veranderd in de afgelopen jaren en daarmee is het soft skills
trainingsmateriaal van vóór 2020 – gericht op management & organisatie – vaak verouderd.
Motiveren, problemen oplossen, innoveren maar ook complimenteren gebeurt nu op hele andere
momenten en manieren. En traditionele vaardigheden blijken onvoldoende te zijn om medewerkers
te betrekken, laat staan positief te raken. Met als gevolg: wervingskosten stijgen toch, talent vertrekt
en er vallen gaten in de performance, hetgeen weer leidt tot uitval en verzuim.

Generatieverschillen overbruggen
In deze workshop gaat Sabine dieper in op het overbruggen van de verschillen tussen de generaties met het doel iedereen in de organisatie het gevoel te geven erbij te horen. Wat houdt de generaties bezig,
waar schuurt het en hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn organisatie inclusief blijft? Vervolgens gaat ze dieper in op twee strategieën om samenwerking, leiderschap en communicatie tussen de generaties en in de organisatie te verbeteren.

Third Culture
Allereerst is er de ‘Third Culture’. Vanuit mijn internationale rol in L&D heeft Sabine veel te maken gehad
met interculturele verschillen. Het creëren van een ‘Third Culture’ blijkt ook voor een aantal uitdagingen anno 2023 een effectieve oplossing. Wat is een ‘Third Culture’, hoe bouw ik dat op en wat zijn de valkuilen bij de implementatie?

Wheel of Resilience
Ten tweede neemt Sabine jullie mee in het ‘Wheel of Resilience’ model dat zij bij Stanford Health Education heeft geleerd te omarmen om verschillende redenen. Het bevordert een weerbare organisatie vanuit het perspectief van de medewerkers, waardoor je als organisatie leert hoe je met een aanpak waarbij de mens centraal staat, de concurrentie voor blijft. Dit model laat ook zien dat elke organisatie en elk mens uniek is. Wat kan de “Wheel of Resilience’ voor jouw organisatie betekenen, hoe pas je het toe en hoe borg je de uniciteit?

In haar workshop deelt Sabine kennis over human centered organisaties in combinatie met een data driven aanpak, en hoe deze gecombineerde aanpak zal leiden tot gezondere en veerkrachtige organisaties, met een blik op de toekomst. 

Bekijk andere sprekers