Skip to main content

Vitaal Leiderschap

Bas Snippert is stress- en vitaliteitexpert. Hij is een veelgevraagd trainer en spreker op het gebied van vitaliteit, ontwikkelt vitaliteitprogramma’s vanuit het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit en schreef samen met Daniel Krikke het boek De Vitaliteitrevolutie.

Vitale leiders weten niet alleen verzuim te voorkomen maar ook capaciteiten van mensen te vergroten, door energie- en hulpbronnen proactief te versterken. Daarvoor moet een leidinggevende kunnen inspireren, motiveren en faciliteren. Vitale leiders stemmen af op medewerkers, nemen een waarderende houding aan weten wanneer ze moeten steunen én wanneer ze moeten sturen.

Maar hoe worden mensen zo’n vitale én vitaliserende leider? Volgens Bas wordt de essentie samengevat in de uitspraak van mytholoog Joseph Campbell: een vitaal mens vitaliseert. Voordat we ons richten op de ander, moeten we ons daarom eerst afvragen: hoe zorg je als leidinggevende voor je eigen energiebalans? Hoe herken je jouw bronnen van stress en vitaliteit? En wat kun je vervolgens doen om ook je team hierin te faciliteren?

Bas Snippert, MSc (1990) is stress- en vitaliteitexpert. Hij is werkzaam als coach, counselor, trainer en schrijver. Dit doet hij vanuit zijn functie als Hoofd Leren & Ontwikkelen bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit en met coaching en training gericht op veerkracht en vitaliteit op het werk. Naast zijn zakelijke werkzaamheden ondersteunt hij als counselor mensen bij het verwerken van (traumatische) stress en burn-out.

Duur: 60 minuten
Door: Bas Snippert, Vitaliteitexpert bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit

 

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.