Skip to main content

Waarom we méér focus nodig hebben

Mark Tigchelaar schreef bestsellers over hoe we meer uit onze hersenen kunnen halen, heeft verschillende TEDx talks gegeven en wordt wereldwijd gevraagd voor lezingen. In de afgelopen 15 jaar hebben meer dan 100.000 mensen een training bij hem gevolgd.

In zijn keynote vertelt Mark ons dat we leven en werken in een wereld van méér: meer producten, meer keuzes, meer mogelijkheden. Geen wonder dat we voortdurend afgeleid raken – in ons werk en daarbuiten. Wanneer we geen grip op onze aandacht hebben, waaien we met alle winden mee, kost het meer tijd om ons werk te doen en neemt de stress toe. Op de lange termijn vergroot het zelfs de kans op een burn-out.

Het antwoord daarop? Voor Mark Tigchelaar is het duidelijk: “Meer focus en meer aandacht, in ons werk en in ons leven”. Tigchelaar schreef er de bestseller Focus AAN/UIT (2019) over, waarin hij uitlegt hoe je de vier concentratielekken kunt dichten en meer gedaan krijgt.

Tigchelaar legt je in deze keynote uit waarom focus het antwoord is op een wereld van méér. Hij vertelt hoe werkgevers kunnen bijdragen aan meer focus op de werkvloer. En, niet onbelangrijk, hij legt uit hoe je focus jou meer aandacht, meer tevredenheid en meer rust brengt in je werk en in je leven.

Mark Tigchelaar (1984) studeerde neuropsychologie en begeleid kenniswerkers, ondernemers en topsporters om hun prestaties te verbeteren. Hij schreef vijf boeken over hoe we meer uit onze hersenen kunnen halen, welke in zes talen zijn vertaald. Hij heeft verschillende TEDx talks gegeven en wordt wereldwijd gevraagd voor lezingen. In de afgelopen 15 jaar hebben meer dan 100.000 mensen een training bij hem gevolgd.

Duur: 60 minuten
Door: Mark Tigchelaar, Focus Expert & CEO Focus Academy

 

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.