Skip to main content

Werknemers belonen voor een betere gezondheid is noodzaak

Stelling: Werknemers belonen voor een betere gezondheid is noodzaak.
Welkom bij de tweede paneldiscussie, welkom bij de avond van de zorgverzekeraars.

Er is al langer een discussie gaande over het belonen van goed gedrag en het zorgen voor een goede gezondheid bij werknemers. De tijd is nu rijp om dit hard te maken en te faciliteren als werkgever en leidinggevenden – vinden althans de zorgverzekeraars. De gezondheidswinst is in het voordeel voor zowel werkgever als werknemer. Let wel, belonen is ok, straffen is uit den boze. Welke rol kan en mag een werkgever, leidinggevende en zorgverzekeraar in dit proces en discussie vervullen? Of moeten werkgevers zich juist verre houden van de persoonlijke gezondheid van hun werknemers?

Het panel wordt gevormd door verschillende sprekers en experts uit de sector. Directeuren vanuit CZ, Menzis, Zilveren Kruis en Zorg & Zekerheids hebben inmiddels toegezegd om een bijdrage te leveren. Tijdens de paneldiscussie kun jij ter plekke je reactie en/of vraag en/of opmerking delen.

Panellid: Jan Willem Evers, Directeur bij Zilveren Kruis

Jan Willem groeide op onder de rook van Rotterdam en ontwikkelde zich via verschillende opleidingen deed ervaring op als directeur en interim managers bij verschillende organisaties, tot hij in 2013 naar Zilveren Kruis kwam om verantwoordelijk te worden voor het bedienen van de zakelijke markt. Eind 2014 begon hij deel te nemen in de directie van de zorgdivisie Zilveren Kruis en werd hij commercieel verantwoordelijk voor bijna 4.3 miljoen klanten. Hij wilde aanvankelijk beter begrijpen hoe we zorg met elkaar georganiseerd hebben in Nederalnd en wie welke rol heeft in ons stelsel. Jan Willem stelt vragen als: Wat mogen we vragen van consumenten (waar hij zichzelf ook onder rekent)? Tot hoeveel mag en moet een zorgverlener gaan? Wie is waar aanspreekbaar op? En hoe verbeteren we met elkaar zodat we altijd goede zorg hebben in Nederland en dat deze ook betaalbaar blijft.

Vitaliteit is voor Jan Willem belangrijk omdat hij van dichtbij heeft gezien wat het met je lichaam doet als je hier niet voor zorgt, bijvoorbeeld toen zijn vader na met een ongezonde levensstijl een eerste hartaanval kreeg op zijn 55e, waarna er meer volgden. Zijn vroege en latere levenservaringen hebben hem laten zien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je lichaam en geest. Zelf zorgt Jan Willem dat hij regelmatig beweegt en gezond eet. Met zijn vrouw en kinderen maakt hij bewuste keuzes die niet altijd makkelijk zijn, maar op de langere termijn hen helpen prettig ouder te worden.

 

Duur: 60 minuten
Door: CZ, Zorg & Zekerheid, Menzis en Zilveren Kruis (Binnenkort meer over de sprekers)

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Bespaar €100,- op uw ticket

Early bird tickets zijn tot uiterlijk 1 oktober beschikbaar.

Early bird tickets nu beschikbaar

Early Bird tickets zijn beschikbaar. Wees snel want de kaarten zijn bijna uitverkocht!

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Early bird tickets zijn niet meer beschikbaar.

Koop snel een Early Bird ticket voor 1 oktober 2021 en bespaar € 100,-

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.