Skip to main content

Zelforganisatie: dé oplossing voor hybride werken?

Bas Snippert is stress- en vitaliteitexpert. Hij is een veelgevraagd trainer en spreker op het gebied van vitaliteit, ontwikkelt vitaliteitprogramma’s vanuit het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit en schreef samen met Daniel Krikke het boek De Vitaliteitrevolutie.

Steeds meer organisaties raken geïnteresseerd in zelforganisatie, zeker nu mensen door de coronacrisis nieuwe niveaus van autonomie hebben ervaren. Volgens TNO zijn hierdoor cijfers op gebied van productiviteit in Nederland gestegen en mensen ervaren meer vrijheid, flexibiliteit en eigen regie als zij zichzelf vrijer kunnen organiseren — zoals bij hybride werk vaak het geval is.

Maar, er zitten ook risico’s aan hogere autonomie: mensen werken vaker en langer over, hebben veelal moeite met afschakelen na werk of kunnen soms juist eenzamer worden door het vele thuis zitten.

Hoe kunnen we het hybride werken dat door organisaties omarmd wordt optimaal inrichten? Wat is een gezonde balans tussen autonomie en verbondenheid? En wat zegt de wetenschap van zelforganisatie hierover?

In deze keynote geeft Bas je een nieuwe kijk op hybride werk, snap je de wisselwerking tussen autonomie-verbondenheid beter en kun je krachtige principes rondom zelforganisatie toepassen voor jezelf als professional, leidinggevende of vanuit HR.

Bas Snippert, MSc (1990) is stress- en vitaliteitexpert. Hij is werkzaam als coach, counselor, trainer en schrijver. Dit doet hij vanuit zijn functie als Hoofd Leren & Ontwikkelen bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit en met coaching en training gericht op veerkracht en vitaliteit op het werk. Naast zijn zakelijke werkzaamheden ondersteunt hij als counselor mensen bij het verwerken van (traumatische) stress en burn-out.

Duur: 60 minuten
Door: Bas Snippert, Vitaliteitexpert bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit

 

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.