Programma

27 november 2023

Welkom bij de Nationale Conferentie Vitaliteit 2023 met ook dit jaar weer een verfrissende line-up die je niet wil missen! Bekijk hieronder welke inspirerende sprekers en thema’s je kan verwachten!

Inloop

08:30 - 09:15

Inloop & registratie

Kom rustig binnen, drink een kop koffie en geniet van de aanloop van gelijkgestemden.

09:15 - 09:45

Vitaliteitsmarkt

Ontdek een bruisende verzameling van gezondheids- en welzijnsoplossingen voor organisaties die streven naar een vitale en gezonde toekomst.

Plenair programma

09:45 - 10:15

Burn-out bestaat niet.

Christiaan Vinkers is een Nederlandse psychiater en wetenschapper. Hij staat bekend om zijn bijdragen aan het veld van de psychiatrie en neurowetenschappen. Hij voltooide zijn medische opleiding aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich daarna in de psychiatrie. Hij behaalde zijn doctoraat in de geneeskunde aan dezelfde universiteit.

Prof. dr. Christiaan Vinkers

Psychiater en hoogleraar

Amsterdam UMC & Zorginstituut NL

10:20 - 10:25

Microbreak partner Flipmonday

10:30 - 11:00

De mens centraal.

Thijs Launspach is een Nederlandse psycholoog, spreker, auteur en expert op het gebied van stress, burn-out en werkgerelateerde psychische gezondheid. Hij is bekend om zijn inspanningen om het bewustzijn te vergroten over de gevolgen van stress en burn-out in de moderne samenleving, en om mensen te helpen stress te begrijpen en te beheersen.

Thijs Launspach

Psycholoog, bestseller auteur en spreker

The School of Life

Korte pauze

11:00 - 11:30

Netwerken en Vitaliteitsmarkt

Netwerk met voorlopers op HR Development, ontdek de nieuwste innovaties op het gebied van gezondheidsmanagement en geniet van onze vitality snacks.

Plenair programma

11:30 - 12:00

Goed werkgeverschap.

Bij AFAS is er maar 1 HR medewerker. Dat is Britt. Daarnaast hebben ze een verzuimpercentage van 1,6%, een eNPS van +79, geen OR, geen recruiters en geen juridische afdeling. De kracht hierachter is onder meer de sterke persoonlijke sfeer en de bedrijfscultuur. Ondanks de sterke groei die ze doormaken is het de missie van Britt om deze cultuur te borgen en om deze prachtige cijfers vast te houden en te verbeteren en medewerkers met plezier bij AFAS te laten werken.

Britt Breure

HR Directeur

AFAS Software

12:10 - 12:40

HR verduurzaming.

In 2020 volgde Sandra Goettsch, Director HR van de Nyenrode Business Universiteit, een college Strategic Talent Management van haar collega Prof. dr. Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talent Management en Organisatorisch Leiderschap. Haar college ging over het concept ‘talent in de organisatie’. Een belangrijk inzicht dat Goettsch uit die les haalde, was dat talent …

Sandra Goettsch

Director HRM

Nyenrode Business University

Lunchpauze

12:40 - 13:30

Vitality Lunch & Vitaliteitsmarkt

Geniet van een gebalanceerde lunch en heerlijke versnaperingen, netwerk en laat je inspireren door de nieuwste innovaties op de vitaliteitsmarkt. 

Plenair programma

13:30 - 14:00

Vitaliteitsmanagement.

Tinka van Vuuren (1959) staat met één been in de wetenschap en één been in de praktijk. Ze is sinds 2010 bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement aan de Open Universiteit Nederland en werkt daarnaast, sinds 2006, als senior consultant bij Loyalis, een merk van a.s.r. en adviseert werkgevers over personeelsbeleid. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden, zo luidde de titel van haar oratie in 2011 waarin ze het belang van vitaliteitsmanagement uit de doeken doet. 

Prof. dr. Tinka van Vuuren

Bijzonder Hoogleraar Vitaliteitsmanagement

Open Universiteit & Loyalis

14:10 - 14:40

Duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid is in Nederland een belangrijk thema geworden, aangezien we te maken hebben met complexe uitdagingen en transities op onze arbeidsmarkt. Denk hierbij aan de vergrijzing en ontgroening van werkenden, flexibilisering en technologische innovatie van arbeid, nieuwe hybride werkvormen die zijn ontstaan, en tegelijkertijd de toenemende tekorten van personeel in sectoren als zorg & welzijn en onderwijs.

Prof. Dr. Annet de Lange

Hoogleraar Duurzame Inzetbaarheid & Research Consultant

Open Universiteit & Berenschot

Workshops (parallel)

14:50 - 15:20

Z, Y en X – Iedereen aan boord!

Betrokken medewerkers willen we allemaal. Wervingskosten moeten omlaag, talent wil je behouden,continuïteit wil je waarborgen. Werknemers mee laten doen is een eerste stap in de goede richting, maar in tijden als deze zeker niet de belangrijkste stap. Naast het meedóen, is het net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen zich ook betrokken vóelt. Om deze fase te realiseren, zijn andere vaardigheden nodig op het gebied van leiderschap, samenwerken en communiceren. En dat is best een uitdaging.

Sabine van Egeraat

​Founder & Managing Director

360Outspoken

Slimmer duurzaam (blijven) werken

Arjan zal in zijn workshop laten zien hoe je door Slimmer Werken meer focus, concentratie en rust werk gedaan krijgtGetting Things Done, een productiviteitsmethode met miljoenen gebruikerswereldwijd, gebaseerd op grondig onderzoek en sterk in zijn eenvoud en praktische toepasbaarheid. In de workshop vertelt Arjan over principes voor effectief èn ontspannen werken.

Arjan Broere

Expert productiviteitstrainingen en Master trainer

Meereffect

Creëer een Vital workforce met persoonlijk energiemanagement

Doe mee met de workshop “Creëer een Vital Workforce met persoonlijk energiemanagement.” In deze workshop, onder leiding van energie-expert Chantalle Weemaes, krijg je inzicht in praktische technieken om de vitaliteit en veerkracht binnen jouw organisatie te vergroten. Dit is een kans om te leren en te ervaren hoe biochemie en neurologie kunnen bijdragen aan een energieke werkomgeving.

Chantalle Weemaes

Directeur TopState

Expert persoonlijk energiemanagement

Wegwijs in HR Analytics.

Floor Verhaaf, MSc is Head of HR Development bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit en Star-SHL.

Ze is een toegewijde professional en tevens een ervaren trainer bij de NEV Academy. Met haar brede expertise en passie voor welzijn en vitaliteit speelt ze een cruciale rol in het begeleiden en trainen van professionals en organisaties. Met een solide achtergrond in HR en een specialisatie in vitaliteitsmanagement en duurzame inzetbaarheid, beschikt Floor over diepgaande kennis en vaardigheden om anderen te helpen bij het creëren van gezonde en vitale werkomgevingen.

Floor Verhaaf, MSc

Head of HR

Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit & Star-SHL

Korte pauze

15:20 - 15:50

Korte pauze

Ontspan, verwerk de nieuw opgedane kennis en maak je op voor het laatste gedeelte van het hoofdprogramma.

Plenair programma

15:50 - 16:20

Werkdruk & verzuim verminderen.

Arnold Bakker is een internationaal bekende organisatiepsycholoog die regelmatig lezingen geeft voor beroepsgroepen, zakelijke doelgroepen en studenten. Samen met Evangelia Demerouti heeft hij de Job Demands – Resources (JD-R) theorie ontwikkeld – een van de meest geciteerde theorieën in de psychologie en managementliteratuur.

Prof. dr. Arnold Bakker

Hoogleraar Arbeids- en organisatiepsychologie

Erasmus Universiteit Rotterdam

16:30 - 16:35

Microbreak partner TopState

16:45 - 17:15

Oplossingen voor toenemend psychisch verzuim.

Bas is stress- en vitaliteitsexpert. Hij is onder andere werkzaam als coach, trainer en Hoofd Leren & Ontwikkelen bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit. Hij ontwikkelt en verzorgt vitaliteitsprogramma’s vanuit de interpersoonlijke neurobiologie, positieve psychologie en systeemwetenschap. Naast zijn werkzaamheden met organisaties en teams ondersteunt hij mensen individueel bij het verwerken van (traumatische) stress en burn-out.

Bas Snippert, MSc, SEP

Stress- en vitaliteit expert

Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit

Afsluiting + netwerkborrel

17:15 - 18:00

Afsluitende borrel

Laat de informatie bezinken, discussieer erover en netwerk of borrel met vakgenoten en experts!

Powered by

Tickets

 

Early bird

Wees snel, bijna uitverkocht!

€ 299

€199

€299

€199

Prijs is inclusief 21% BTW.

Bij aanschaf ontvangt u een BTW factuur voor zakelijke declaraties.

 

Standaard

Toegang tot de hele conferentie op locatie

€299

Prijs is inclusief 21% BTW.

Wil je zakelijk niet via iDeal betalen? Bestel dan
zakelijk tickets via info@conferentievitaliteit.nl

Bij aanschaf ontvangt u een BTW factuur voor zakelijke declaraties.

Online only

Digitaal toegang tot de conferentie

€149

Prijs is inclusief 21% BTW.

Bij aanschaf ontvangt u een BTW factuur voor zakelijke declaraties.

Download het programma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus lobortis molestie gravida. Sed eget mi sapien. Pellentesque dignissim enim et nulla egestas, sed finibus neque imperdiet.

Download programma

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.