22 APRIL 2021
LIVESTREAM

INTERNATIONALE CONFERENTIE VOOR VITALITEIT

MEESTERSCHAP IN VITALITEIT

Powered by

Het programma

Tijd
Spreker
Vorm
Titel
09:00-09.45
Elbrich Batstra, HR Directeur, Young Capital
Presentatie
Chemie tussen mensen kun je niet in een machine stoppen.
10:00-10:45
Bas Snippert, MSc, Head of Learning & Development, Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit & Auteur van ‘De Vitaliteitrevolutie’
Workshop
Overwin de stress epidemie met de 7 pijlers voor Vitaliteit.
11:00- 11:45
Chiel van Kollenburg, Founder ChiFactum
Presentatie
Verhoog engagement door Humanity Centered Leadership.
12:00-12:45
Nisha Alberts & Rielle Nij-Bijvank, Zilveren Kruis, Achmea
Presentatie
De toekomstige rol van zorgverzekeraars en hun inzet in het vitaliteitslandschap.
Pauze/lunch
13:30-14:15
Nisha Alberts (Zilveren Kruis), Chiel van Kollenberg (Chi Factum) en Bas Snippert, MSc (Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit).
Panel discussie
Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de vitaliteit van hun medewerkers.
Korte pauze
14:45-15:30
Daniel Krikke, Directeur Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit & Auteur van ‘De Vitaliteitrevolutie'
Workshop
Grip op de oorzaken van verzuim, werkdruk en werkstress.
15:45-16:30
Hanneke Molema, Directeur Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde, TNO (presentatie)
Presentatie
Van vitaliteit naar well-being.
16:45- 17:30
Cees Endhoven, HR Directeur, Hogeschool van Amsterdam (presentatie)
Presentatie
De kracht van vitaal leiderschap: hoe leidinggevenden medewerkers kunnen inspireren en vitaliseren.
17:45-18:30
Rachel Pico, HR business partner en leiderschaps- en EFT coach
Workshop
Ervaar hoe EFT (Emotional Freedom Techniques) kan bijdragen aan een vitaal leven.

Lees meer over onze sprekers

Elbrich Batstra
Directeur HR, Young Capital
Elbrich Batstra is sinds 1 november 2013 HR Director bij YoungCapital. Elbrichs hart ligt bij het persoonlijk begeleiden van werknemers in hun loopbaan; in hun huidige arbeidssituatie of naar de volgende stap in hun carrière. Elbrich: “Ik heb het voorrecht te werken in een enorm innoverende organisatie, waarvan de kracht ligt in het toekomstgericht denken en doen!” YoungCapital is een warm kloppend hart en dé place to be om te werken!

Het belang van het bevorderen van chemie tussen mensen.

Young Capital is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. HR Director Elbrich Batstra neemt u daarom tijdens deze presentatie mee in het avontuur van YoungCapital en hoe de focus op autonomie, cultuur en duurzame inzetbaarheid hebben bijgedragen tot de groei en het succes van YoungCapital. En niet onbelangrijk: hoe Batstra en haar team alles op alles zetten om, ondanks de continue groei van het bedrijf, de DNA van YoungCapital in stand te houden.

Overwin de stress epidemie met de 7 pijlers voor vitaliteit.

Hoe zorg je ervoor dat je duurzaam vitaliteit bevordert en tegelijk veerkracht en productiviteit verhoogt? Om dit te bereiken dienen we integraal te kijken naar onze eigen gezondheid en vitaliteit. Daarom neemt Vitaliteit Expert Bas Snippert u tijdens deze workshop mee in de nieuwe wetenschap van vitaliteit. Ontdek de nieuwste theoretische inzichten rondom vitaliteit en ontvang praktische handvatten die u direct in de praktijk kunt toepassen.

Bas Snippert, MSc
Head of Learning & Development bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit
Bas Snippert is gespecialiseerd in de wetenschap van stress- en vitaliteit. Hij werkt als Head of Learning & Development bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit en geeft training en coaching aan leidinggevenden en professionals binnen kennisorganisaties. Zijn expertise heeft hij opgebouwd tijdens academische opleidingen, mentorschap van internationale experts en doorlopende persoonlijke ontwikkeling. Hij combineert dit met inzichten uit de psychologie, neurobiologie en systeemwetenschap. Hierover schrijft hij in verschillende publicaties, waaronder in het nieuwe boek ‘De Vitaliteitrevolutie’ met co-auteur Daniel Krikke. Bas is tevens mentor binnen het Neuro Systemics programma van The Swiss Institute of Mindfulness.
Chiel van Kollenburg
Founder ChiFactum
Chiel van Kollenburg is een energieke ondernemer die gelooft dat we de kracht van de geest moeten terugbrengen naar een manier zoals de natuur het bedoeld heeft. Hij studeerde gezondheidsmanagement en culturele antropologie en heeft zich de afgelopen 15 jaar verdiept in vitaliteit, cultuur en leiderschap. Vanuit zijn eerste bedrijf Adaptics, waar hij 11 jaar directeur en eigenaar was, adviseerde hij veel grote bedrijven in Nederland. Adaptics groeide uit tot hét toonaangevende gezondheidsmanagement bureau van Nederland. Sinds 3 jaar is hij verbonden aan ChiFactum, een organisatie die leiders helpt om hun impact op de well-being van hun medewerkers, organisatie, maatschappij en de planeet te vergroten. Dit doen zij vanuit de methodiek Humanity Centered Leadership.

Verhoog engagement door Humanity Centered Leadership.

In deze presentatie staat Humanity Centered Leadership centraal. Een Humanity Centered leider is een leider die zichzelf verantwoordelijk houdt voor de impact van zijn keuzes en gedrag op zijn mensen, de organisatie, de maatschappij en de planeet. We weten dat de mate van engagement voor 70% afhankelijk is van het gedrag van de leider. In deze presentatie gaan we daarom dieper in op de invloed die leiders kunnen hebben op de cultuur van hun bedrijf en daarmee op de engagement van hun mensen.

De toekomstige rol van zorgverzekeraars en hun inzet in het vitaliteitslandschap.

Onze samenleving kent grote uitdagingen op het gebied van gezondheid en welzijn. Samen met werkgevers zet de grootste zorgverzekeraar van Nederland zich al jaren in om een positieve bijdrage te leveren binnen het vitaliteits landschap. Dit doen ze onder andere door innovaties en werkgevers bij elkaar te brengen. Tijdens deze presentatie nemen experts Nisha Alberts en Riëlle Nij-Bijvank u mee in de visie, ambitie en het ecosysteem van de zakelijke markt van Zilveren Kruis. De experts laten u zien welke ontwikkelingen er in de markt spelen en welke innovaties hierop inspelen. Aan de hand van best practices bij werkgevers geven zij u een kijkje in de keuken en bieden zij tips & tricks waar u zelf mee aan de slag kan binnen uw eigen organisatie.

Nisha Alberts
Gezond Ondernemen Zilveren Kruis
&
Riëlle Nij-Bijvank
Consultant Gezond Ondernemen bij Zilveren Kruis
Nisha Alberts is als consultant al jaren actief op het gebied van integraal gezondheid- en wellbeing management. Daarbij inspireert en ondersteunt zij werkgevers bij activiteiten die bijdragen aan de optimalisatie van de gezondheid en wellbeing van werknemers.

Het is de persoonlijke motivatie van Riëlle Nij Bijvank om organisaties te helpen bij de beweging naar meer welzijn voor medewerkers. Als consultant met een HR achtergrond ondersteunt zij werkgevers bij de stappen die nodig zijn voor de strategische inbedding van gezondheid en wellbeing.

Daniel Krikke
Directeur Nederlands Expertisecentrum
Vitaliteit & Auteur van 'De Vitaliteitrevolutie'
HR Development Specialist Daniel Krikke is oprichter van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit. Na 6 jaar geleden over een burn-out epidemie gelezen te hebben, heeft het onderwerp hem niet meer los gelaten. Gemissen in innovatie, productiviteit, verliezen in zowel menselijk als financieel kapitaal was wat hem triggerde. 5 jaar lang onderzoek volgde, met als doel: een preventieve oplossing voor het burn-out probleem. Na jarenlang onderzoek gedaan te hebben is het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit ontstaan, waar hij grote organisaties ondersteunt om op een integrale manier een preventief vitaliteitsbeleid te ontwikkelen. In zijn boek ‘De Vitaliteitrevolutie’ met co-auteur Bas Snippert, komen jarenlang wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring samen.

Grip op de oorzaken van verzuim, werkdruk en werkstress.

Verzuim, werkdruk, werkstress zijn slechts een greep uit de vele onderwerpen die binnen elke organisatie spelen. Voordat u intervenieert is het belangrijk de oorzaken van verzuim en werkdrukbeleving zo goed mogelijk te begrijpen. Tijdens deze workshop krijgt u daarom een beeld hoe stressoren en hulpbronnen achterhaald kunnen worden aan de hand van de nieuwste innovaties op het gebied van HR analytics en hoe deze vervolgens gekoppeld kunnen worden aan de juiste interventies voor optimale vitaliteitsbevordering binnen organisaties.

Van vitaliteit naar well-being.

Miljoenen Nederlanders kampen met chronische, niet-overdraagbare aandoeningen. Soms zijn medicijnen hun belangrijkste behandeloptie. Maar we leren steeds meer dat specifieke leefstijlinterventies kunnen bijdragen aan een effectieve behandeling van deze ziekten, zo stond recent in de bundel wetenschappelijk bewijs van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde. Voor een individu is veranderen van leefstijl niet gemakkelijk. Tijdens deze presentatie legt expert Hanneke Molema u uit waarom en hoe de werkomgeving veel mogelijkheden kan bieden voor het effectief inzetten van leefstijlinterventies.

Hanneke Molema
TNO Healthy Living
Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde – Lifestyle4Health
Hanneke Molema (PhD) is senior consultant bij TNO, met als aandachtsgebied leefstijl en innovaties voor gezondheid. Ze maakt sinds juni 2018 onderdeel uit van het management team van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde – Lifestyle4Health. Lifestyle4Health heeft als missie om de ziektelast bij leefstijl gerelateerde ziekten te halveren in de komende tien jaar. Dit kan alleen wanneer mensen regie kunnen voeren op hun gezondheid en wanneer leefstijlinterventies een centrale bouwsteen zijn in de gezondheidszorg. Binnen Lifestyle4Health werkt Hanneke aan een open, nationaal leefstijlgeneeskunde platform dat verbindt, coördineert en impact vergroot.
Cees van Endhoven
HR directeur Hogeschool van Amsterdam
Endhoven heeft gedurende zijn loopbaan vooral gewerkt in het bedrijfsleven bij bedrijven als ING, Sweco en Exact en zit nu voor het eerst in zijn carrière in de onderwijssector. Endhoven werd aangetrokken omdat er een grote transitie had plaatsgevonden binnen de Hogeschool. Samen een aantal collega’s kreeg hij de taak de transitie handen en voeten te geven. Volgens Endhoven is een belangrijke taak van HR om te weten hoe de organisatie in elkaar steekt en waar behoefte aan is. Lever toegevoegde waarde en bedenk wie je met jouw diensten helpt.

De kracht van vitaal leiderschap

How do you support the vitality of over 4000 employees and 50.000 students? Cees Endhoven is HR Director at the Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS) has taken on this daunting task with a unique approach. In this presentation he will share his experiences in organizing effective vitality programs that inspire people to take their next step in becoming more vital. Literally, because one of the cornerstones for Endhoven’s approach is to offer employees new ways to become active and moving. Endhoven will share his experiences as HR Director at AUAS, ranging from the personal to the professional: how to be a role model for vitality as a leader, while inspiring and offering new opportunities for employees to become more vital.

Ervaar hoe EFT (Emotional Freedom Techniques) kan bijdragen aan een vitaal leven.

In deze tijd waarin ons leven privé en zakelijk steeds meer door elkaar heen loopt is de balans soms lastig te vinden. We voelen ons af en toe overvraagd of ervaren een vertroebelde geest en kunnen even niet meer presteren zoals we van onszelf gewend zijn. EFT is een laagdrempelige methodiek die dan snel en effectief helpt. Specialist Rachel Pico is daarom op een missie om EFT onder de aandacht te brengen bij werkgevers, als een doelgerichte interventie voor werknemers die vastlopen, onduidelijke lichamelijke klachten hebben, overmatig stress ervaren en tal van andere situaties. Ontdek en leer het tijdens deze workshop zelf.

Rachel Pico
Eigenaar P.I.C.O. HR Consultancy
HR Business Partner, Leiderschaps- en EFT coach
Rachel Pico is vanuit haar eigen bedrijf werkzaam als HR Manager, HR Business Partner, EFT & Leiderschapscoach bij o.a. Alex van Groningen, MLP Newco en Why Branding. Haar kennis heeft zij opgebouwd in functies als HR Manager bij TKB, Teammanager bij het Pensioenfonds Horeca & Catering en Re-integratiecoach bij Lengersdorf. Casemanagement is inmiddels één van haar expertises binnen het HR spectrum. Zij maakt in gesprekken met (zieke) medewerkers gebruik van haar kennis op het gebied van Transactionele Analyse, Voice Dialogue, EFT, Systemisch Werken en DISC en Drijfveren om zaken op een objectieve manier te duiden en bespreekbaar te maken.

De 1ste editie van de Internationale Conferentie voor Vitaliteit.

Op 22 april 2021 is het zover! Dan vindt de 1ste editie van de Internationale Conferentie voor Vitaliteit plaats. Met dit jaar de titel: Meesterschap in Vitaliteit. Al decennia lang ervaren we wereldwijd een enorme toename in werkdrukbeleving, stress en burn-out. Hoogste tijd dus om de beste koppen bij elkaar te brengen zodat de kennis en expertise gedeeld kan worden op het gebied van vitaliteit en welzijn. Want alleen als we vitaal en veerkrachtig zijn kunnen we gezamenlijk de sociale, economische en ecologische uitdagingen van morgen aan. Doet u mee?

Koop een Ticket