Creëer een vitale organisatie: Verdiepende informatie over de workshops
2

De Nationale Conferentie Vitaliteit staat voor de deur!

Tijdens deze conferentie worden vier boeiende workshops aangeboden door ervaren experts op het gebied van vitaliteit, leiderschap, HR-analytics en energiemanagement. Laten we eens dieper ingaan op wat elke workshop te bieden heeft.

Neem deel aan deze inspirerende workshops en draag bij aan het creëren van een vitale en gezonde werkomgeving voor de toekomst!

 

Z, Y en X – Iedereen aan boord!

Sabine van Egeraat
Founder & Managing Director
360Outspoken

Betrokken medewerkers willen we allemaal. Wervingskosten moeten omlaag, talent wil je behouden, continuïteit wil je waarborgen. Werknemers mee laten doen is een eerste stap in de goede richting, maar in tijden als deze zeker niet de belangrijkste stap. Naast het meedóen, is het net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen zich ook betrokken vóelt. Om deze fase te realiseren, zijn andere vaardigheden nodig op het gebied van leiderschap, samenwerken en communiceren. En dat is best een uitdaging.

Soft skills
De samenleving is veel veranderd in de afgelopen jaren en daarmee is het soft skills trainingsmateriaal van vóór 2020 – gericht op management & organisatie – vaak verouderd. Motiveren, problemen oplossen, innoveren maar ook complimenteren gebeurt nu op hele andere momenten en manieren. En traditionele vaardigheden blijken onvoldoende te zijn om medewerkers te betrekken, laat staan positief te raken. Met als gevolg: wervingskosten stijgen toch, talent vertrekt en er vallen gaten in de performance, hetgeen weer leidt tot uitval en verzuim.

Generatieverschillen overbruggen
In deze workshop gaat Sabine dieper in op het overbruggen van de verschillen tussen de generaties met het doel iedereen in de organisatie het gevoel te geven erbij te horen. Wat houdt de generaties bezig, waar schuurt het en hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn organisatie inclusief blijft? Vervolgens gaat ze dieper in op twee strategieën om samenwerking, leiderschap en communicatie tussen de generaties en in de organisatie te verbeteren.

Third Culture
Allereerst is er de ‘Third Culture’. Vanuit mijn internationale rol in L&D heeft Sabine veel te maken gehad met interculturele verschillen. Het creëren van een ‘Third Culture’ blijkt ook voor een aantal uitdagingen anno 2023 een effectieve oplossing. Wat is een ‘Third Culture’, hoe bouw ik dat op en wat zijn de valkuilen bij de implementatie?

Wheel of Resilience
Ten tweede neemt Sabine jullie mee in het ‘Wheel of Resilience’ model dat zij bij Stanford Health Education heeft geleerd te omarmen om verschillende redenen. Het bevordert een weerbare organisatie vanuit het perspectief van de medewerkers, waardoor je als organisatie leert hoe je met een aanpak waarbij de mens centraal staat, de concurrentie voor blijft. Dit model laat ook zien dat elke organisatie en elk mens uniek is. Wat kan de “Wheel of Resilience’ voor jouw organisatie betekenen, hoe pas je het toe en hoe borg je de uniciteit?

In haar workshop deelt Sabine kennis over human centered organisaties in combinatie met een data driven aanpak, en hoe deze gecombineerde aanpak zal leiden tot gezondere en veerkrachtige organisaties, met een blik op de toekomst.

Lees meer over de workshop van Sabine

Wegwijs in HR Analytics.

Floor Verhaaf, MSc
Head of HR
Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit & Star-SHL

De workshop “Wegwijs in HR Analytics” door Floor Verhaaf biedt deelnemers een inzichtelijke en praktische introductie tot het boeiende veld van HR Analytics. De workshop begint met een grondige verkenning van de betekenis en het belang van HR Analytics voor organisaties in de moderne zakelijke omgeving.

Tijdens de workshop leren deelnemers hoe ze HR-gegevens kunnen verzamelen, analyseren en interpreteren om waardevolle inzichten te verkrijgen over personeelszaken. Deelnemers krijgen de kans om hands-on ervaring op te doen met echte HR-gegevens en analysetools, waardoor ze de theoretische concepten direct in de praktijk kunnen toepassen.

De belangrijkste onderwerpen die worden behandeld, omvatten gegevensverzameling, gegevensanalyse, gegevensvisualisatie en het trekken van zinvolle conclusies uit HR-gerelateerde gegevens. Deelnemers zullen ook vertrouwd raken met best practices en ethische overwegingen met betrekking tot het gebruik van HR-gegevens.

Deze workshop is ideaal voor HR-professionals, managers en iedereen die betrokken is bij personeelsbeheer. Na afloop van de workshop zullen deelnemers over de nodige kennis en vaardigheden beschikken om gegevensgestuurde beslissingen te nemen en de prestaties van hun personeelsbestand te optimaliseren. “Wegwijs in HR Analytics” biedt waardevolle inzichten en praktische tools om HR-activiteiten te verbeteren en organisatorische doelstellingen te bereiken.

Lees meer over de workshop van Floor

Slimmer duurzaam (blijven) werken.

Arjan Broere
​Expert productiviteitstrainingen / Master trainer
Meereffect

Arjan zal in zijn workshop laten zien hoe je door Slimmer Werken meer focus, concentratie en rust werk gedaan krijgtGetting Things Done, een productiviteitsmethode met miljoenen gebruikerswereldwijd, gebaseerd op grondig onderzoek en sterk in zijn eenvoud en praktische toepasbaarheid. In de workshop vertelt Arjan over principes voor effectief èn ontspannen werken.

Ook gaan we in op Streamlinewaarin je de beste inzichten krijgt om de kwaliteit van jouwcommunicatie beter en bewuster te stroomlijnen, waardoor je doelgerichter en efficiënter meer effect krijgt.

Getting Things Done nog even in het kort:

Sinds in 2001 het boek Getting Things Done van David Allen uitkwam, hebben de stevige basis en praktische adviezen van GTD al veel teams, organisaties en afdelingen geholpen aan meer productiviteit. GTD biedt focus en vrijheid om te werken aan de zaken die ertoe doen, zowel professioneel als privé. GTD is een bewezen en wereldwijd gebruikte methode die je overzicht en controle biedt, waardoor je meer kunt bereiken.

Van werkdruk naar werkgeluk!

Lees meer over de workshop van Arjan

Creëer een Vital workforce met persoonlijk energiemanagement.

Chantalle Weemaes
Directeur
TopState

In deze workshop, onder leiding van energie-expert Chantalle Weemaes, krijg je inzicht in praktische technieken om de vitaliteit en veerkracht binnen jouw organisatie te vergroten. Dit is een kans om te leren en te ervaren hoe biochemie en neurologie kunnen bijdragen aan een energieke werkomgeving.

TopState Trainingen is expert op het vlak van persoonlijk energiemanagement en weet het energieniveau binnen organisaties te toetsen en naar een hoger plan te tillen. Met de bewezen TopState® methodiek wordt de wetenschap van de biochemie en het brein direct gekoppeld aan de dagelijkse praktijk. Het is onze missie om werkend Nederland energiek, vitaal en veerkrachtig te maken en hier een toonaangevende rol in te spelen.

Chantalle leidt je in deze workshop door de twee essentiële energiesystemen van het menselijk lichaam. Met veel praktijkvoorbeelden en vanuit een wetenschappelijke basis, maak je kennis met een zelfsturende aanpak die voor fysieke en mentale veerkracht zorgt in organisaties.

Lees meer over de workshop van Chantalle

Lees andere artikelen

Ontketen je vitaliteit op de Nationale Conferentie Vitaliteit – Nog slechts enkele dagen te gaan!

De spanning stijgt en de energie borrelt in de lucht, want de langverwachte Nationale Conferentie Vitaliteit staat voor de deur! …

Lees meer

De Nationale Conferentie Vitaliteit: Een Platform voor Kennisuitwisseling en Innovatie in HR

Introductie De Nationale Conferentie Vitaliteit, een jaarlijks hoogtepunt voor HR-professionals uit verschillende sectoren, opent dit jaar opnieuw haar deuren. Deze …

Lees meer