Skip to main content

Een vitale organisatie is een inclusieve organisatie

Nadine Ridder maakt een unieke combinatie in haar werk als creatief strateeg, activist en expert op het gebied van inclusiviteit. Ze deelt haar kijk via traditionele en nieuwe media, zoals Het Parool, NRC Handelsblad, De Volkskrant, OneWorld en Joop.nl.

Waar haar keynote over gaat moet anno 2021 duidelijk zijn: een gezonde organisatie is inclusief en divers. Het klinkt steeds duidelijker vanuit de maatschappij, maar ook vanuit medewerkers, opdrachtgevers en partners. Maar hoe creëer je zo’n organisatieverandering? Diversiteit is geen ‘probleem’ dat met gestandaardiseerde functionele oplossingen kan worden verholpen. Je kunt er niet zomaar een tool voor inkopen of een training voor volgen. Een diverse workforce vraagt om een inclusieve cultuur, en dat gaat niet over één nacht ijs. Doe het half en het levert hoofdpijn op, doe het goéd en het levert meer op dan het kost.  

Nadine Ridder focust in haar talk op de enorme potentie van inclusief werken en samenleven die onbenut blijft zolang we het als ‘probleem’ blijven benaderen. Wat is nodig voor een echte inclusieve organisatie en maatschappij? Welk perspectief biedt een diverse en inclusieve organisatie? En waarom lijkt het zo moeizaam te gaan? 

Nadine Ridder is creatief strateeg, activist en inclusiviteit expert. Ze publiceerde hierover in Het Parool, NRC Handelsblad, De Volkskrant, op OneWorld, Lilith magazine en Joop.nl. Ze geeft trainingen en workshops over diversiteit en inclusie voor organisaties en biedt op haar platform werkaangelijkwaardigheid.nl een 6-weekse online module aan voor individuen. 

Leer tijdens deze keynote alles over inclusiviteit en stel je meest urgente vragen over dit uitdagende onderwerp aan Nadine zelf.

Duur: 60 minuten
Door: Nadine Ridder, Strategist & Inclusiviteit expert

 

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.