Skip to main content

Hoe krijgen we werkzaam Nederland duurzaam inzetbaar, gezond en vitaal?

Hoe krijgen we werkzaam Nederland duurzaam inzetbaar, gezond en vitaal? Kunnen bedrijven meekomen in de slag om talent zonder visie op duurzame inzetbaarheid? En is het rechtvaardig dat teams zwaarder belast worden doordat een individu uitvalt?

Welkom bij de paneldiscussie met de zorgverzekeraars, waar we een prikkelend en inspirerend gesprek tegemoet gaan!

Er is al langer een discussie gaande over de verantwoordelijkheid voor duurzame inzetbaarheid, het zorgen voor een goede gezondheid bij werknemers en of belonen van ‘goed’ gedrag de weg is. De tijd is nu rijp om écht stappen te zetten en een transitie naar duurzame inzetbaarheid te faciliteren als werkgever en leidinggevenden.

De gezondheidswinst is in het voordeel voor zowel werkgever als werknemer. Let wel, belonen is ok, maar straffen is uit den boze. Welke rol kan en mag een werkgever, leidinggevende en zorgverzekeraar in dit proces en discussie vervullen? Of moeten werkgevers zich juist verre houden van de persoonlijke gezondheid van hun werknemers?

Het panel wordt gevormd door verschillende sprekers en experts uit de sector. Directeuren vanuit CZ en Zilveren Kruis hebben inmiddels toegezegd om een bijdrage te leveren. Tijdens de paneldiscussie kun jij ter plekke je reactie, vraag of opmerking delen.

Panellid: Karel Stolper, Zorgverzekeringen & Klantcommunicatie bij CZ

Karel Stolper is directeur Zorgverzekeringen & Klantcommunicatie bij CZ en heeft een passie voor de organisatie en economie van de zorg. Hij houdt zich intensief bezig met gezondheid en vitaliteit. Hij studeerde economie en filosofie en begon zijn carrière als strategie consultant. In die tijd ontdekte hij dat gezondheidseconomie zijn speciale belangstelling genoot.

In 2013 maakte hij de overstap naar zorgverzekeraar CZ, waar hij aanvankelijk zakelijke markt onder zijn hoede kreeg. Karel gelooft in het Nederlandse zorgstelsel en in pijlers als solidariteit en gereguleerde marktwerking. Maar hij gelooft ook dat aanpassingen nodig zijn om het stelsel beter te laten werken. Gezondheid moet een logische plek krijgen in het dagelijks leven en binnen organisaties. Door intensief samen te werken en collectief in te zetten op vitaliteit en vernieuwing in de zorg, kunnen uitdagingen als een sterk stijgende zorgconsumptie en vergrijzing het hoofd worden geboden.

Panellid: Jan Willem Evers, Directeur Commercie bij Zilveren Kruis

Jan Willem Evers groeide op onder de rook van Rotterdam en ontwikkelde zich via verschillende opleidingen deed ervaring op als directeur en interim managers bij verschillende organisaties, tot hij in 2013 naar Zilveren Kruis kwam om verantwoordelijk te worden voor het bedienen van de zakelijke markt. Eind 2014 begon hij deel te nemen in de directie van de zorgdivisie Zilveren Kruis en werd hij commercieel verantwoordelijk voor bijna 4.3 miljoen klanten. Hij wilde aanvankelijk beter begrijpen hoe we zorg met elkaar georganiseerd hebben in Nederalnd en wie welke rol heeft in ons stelsel. Jan Willem stelt vragen als: Wat mogen we vragen van consumenten (waar hij zichzelf ook onder rekent)? Tot hoeveel mag en moet een zorgverlener gaan? Wie is waar aanspreekbaar op? En hoe verbeteren we met elkaar zodat we altijd goede zorg hebben in Nederland en dat deze ook betaalbaar blijft.

Vitaliteit is voor Jan Willem belangrijk omdat hij van dichtbij heeft gezien wat het met je lichaam doet als je hier niet voor zorgt, bijvoorbeeld toen zijn vader na met een ongezonde levensstijl een eerste hartaanval kreeg op zijn 55e, waarna er meer volgden. Zijn vroege en latere levenservaringen hebben hem laten zien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je lichaam en geest. Zelf zorgt Jan Willem dat hij regelmatig beweegt en gezond eet. Met zijn vrouw en kinderen maakt hij bewuste keuzes die niet altijd makkelijk zijn, maar op de langere termijn hen helpen prettig ouder te worden.

Panellid: Frank Brinkmans, Regisseur Duurzame Inzetbaarheid bij Nationale-Nederlanden

Frank Brinkmans is actief als regisseur duurzame inzetbaarheid bij Nationale-Nederlanden. Daarvoor begeleidde hij jarenlang zelf grote werkgevers (500+) als senior consultant. In zijn huidige rol is hij inhoudelijk verantwoordelijk voor deze dienstverlening en vertegenwoordigt hij daarnaast NN extern op het vlak van duurzame inzetbaarheid. Dat doet hij onder andere door te schrijven en spreken. Na vele jaren ervaring met arbeidsongeschiktheidsongeschikheidswetgeving, verdiepte hij zich de afgelopen 10 jaar in duurzame inzetbaarheid. Ook volgde hij een master HRM en is hij bestuurslid bij het NKDI. Frank hoort bij de eerste groep gecertificeerde en gediplomeerde werkgelukdeskundigen in Nederland. Frank combineert zijn ruime praktijkervaring in B2B met inhoudelijk specialisme en vertaalt kennis naar de praktijk van werkgevers om te komen van “knowing” naar “doing”. Hij inspireert vanuit zijn passie voor het vak graag anderen met trainingen of presentaties.

 

Duur: 60 minuten
Door: Karel Stolper (CZ), Jan Willem Evers (Zilveren Kruis) en Frank Brinkmans (Nationale-Nederlanden)

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.