Nooit meer doen alsof

Hoe komt het dat we zo weinig bevlogen zijn in NL en wat we hieraan kunnen doen.

Wie is Aukje Nauta?
Aukje Nauta is spreker, schrijver en psycholoog. Haar jongste boek is Nooit meer doen alsof. Eerder schreef ze managementboeken als Tango op de werkvloer en Anders Werken. Ze is veelgevraagd expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Aan de Universiteit Leiden is ze hoogleraar organisatiepsychologie, een bijzondere leerstoel mogelijk gemaakt door opleidingsinstituut Sioo. Tot 2022 was ze partner van Factor Vijf Organisatieontwikkeling. Werkte bij TNO en Randstad en was vier jaar lang kroonlid van de SER.

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel?
Waarom komen mensen op het werk soms zo lastig in beweging? Waarom blijven sommigen steeds maar zitten waar ze zitten, waardoor ze weinig nieuws leren en zich onvoldoende ontwikkelen? Wat is nou toch die dieperliggende reden dat veel werkenden te weinig bezig zijn met hun duurzame inzetbaarheid? En vooral: hoe zou dat fundamenteel anders kunnen?

Duurzame inzetbaarheid is een droge beleidsterm voor iets cruciaals, waar zowel bedrijven als mensen veel belang bij hebben: het vermogen om werk te krijgen en te houden, dankzij kennis, vaardigheden en de wil om te blijven leren. Mensen die duurzaam inzetbaar zijn, kunnen qua werk vele kanten op. Die flexibiliteit komt niet alleen henzelf, maar ook hun bedrijf ten goede.

Wat kun jij leren van dit programma onderdeel?
Tijdens haar lezing spoort Aukje Nauta je aan om te herkennen wanneer mensen hun angsten en onzekerheden over hun duurzame inzetbaarheid onnodig verbloemen en hoe je een open dialoog hierover op gang krijgt. Ze doet dat met een mix van wetenschappelijk onderzoek, pijnlijk herkenbare, alledaagse voorbeelden, bevrijdende persoonlijke onthullingen en korte, activerende opdrachten. Je weet straks waarom je kwetsbaar durven opstellen de basis is van duurzame inzetbaarheid, hoe iedereen kan bijdragen aan een werkomgeving waar je 100% jezelf kan zijn en waarom authenticiteit leidt tot meer creativiteit, meer werkplezier en betere resultaten.

Bekijk andere programma onderdelen

Afsluiting

Wie zijn Bas, Daniel & Thijs? Daniel Krikke is initiatiefnemer en organisatiespecialist bij het NEV, Thijs Launspach psycholoog, schrijver en co-host van het NCV samen

Lees verder