Skip to main content

Radicaal anders denken over vitaliteit

Is een work-life-balance eigenlijk wel zo’n goed idee? Is het eigenlijk wel de bedoeling dat we het op ons werk naar ons zin hebben? Zoeken mensen eigenlijk wel naar purpose?

In het huidige denken over vitaliteit zitten volop aannames: over wat belangrijk is, over wat mensen nodig hebben, over hoe je mensen kunt helpen naar een gelukkiger werkbestaan. En in deze interactieve sessie van filosoof Karim Benammar worden juist die aannames uitgedaagd. Prepare to have your mind blown.

Want: waarom denken we wat we denken, en doen we wat we doen? We handelen vaak uit gewoonte, of kunnen niet goed uitleggen wat ten grondslag aan ons professionele handelen ligt. Veel van onze denkkaders zijn gebaseerd op twijfelachtige of ronduit verkeerde aannames. Vanuit inzichten uit de wetenschapsfilosofie gaan we in deze interactieve lezing onze aannames over werk en vitaliteit bevragen, radicaal nieuwe aannames formuleren, en dit vertalen naar experimenten om anders te gaan handelen.

Dr. Karim Benammar is filosoof gespecialiseerd in transformerend denken, en geeft lezingen en workshops aan bedrijven en organisaties. Hij heeft filosofie gestudeerd in Engeland, Amerika en Japan, gedoceerd aan de universiteit van Kobe en was lector aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is auteur van Overvloed (2005), Reflectietools (2006), Reframing – the art of thinking differently (2012) en Denken over geld en waarde (2013). www.karimbenammar.com

Duur: 60 minuten
Door: Karim Benammar, Filosoof & Auteur, PLETHORA

 

Deel het event

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Interviews met sprekers

Initiatiefnemer van de conferentie Daniel Krikke interviewde een aantal van onze sprekers en vroeg hen een tipje van de sluier op te lichten over hun talk. Lees de interviews hier.

Interview Nienke Wijnants

Interview Damiaan Denys

Interview Kilian Wawoe

Bekijk het programma

Wil je meer vitaliserende keynotes volgen? Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik op de knop om naar het programma te gaan:

Mail

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe programma onderdelen, insights en de nieuwste innovaties.

Name*
Consent*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.